Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Quasi 14 milions

El geògraf Marc Belzunces continua treballant pels Països Catalans, i la seva incansable tasca ens porta avui a conèixer el nombre exacte d’habitants dels Països Catalans. Així, a la xarxa […]

Redacció
Redacció 23/01/2008

El geògraf Marc Belzunces continua treballant pels Països Catalans, i la seva incansable tasca ens porta avui a conèixer el nombre exacte d’habitants dels Països Catalans.

Així, a la xarxa i generalitzant, es parla sovint que la comunitat catalana al món és d’11 milions de persones si sumem Catalunya, el País Valencià, les Balears, Andorra, la Catalunya Nord, el Carxe, la Franja i l’Alguer. Però segons les darreres dades de població, publicades per l’INE espanyol, la xifra real dels habitants als Països Catalans s’enfilaria als 13.712.983, és a dir, que som a prop dels 14 milions d’habitants.

Una xifra que hauria de fer reflexionar a polítics, que sovint menystenen la nostra força com a poble, i també a empresaris, que ignorant l’etiquetatge en català i el respecte a la nostra llengua no se n’adonen que donen l’esquena a prop de 14 milions de ciutadans.