Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Putin diu “No” a la independència de Kosovo

No ha tardat gens ni mica el a pronunciar-se Vladímir Putin. El president rus, un dels principals opositors al procés d’independència que s’està donant a la fins ara província de Sèrbia, ha recalcat que ‘els serbis poden estar segurs que tenen a Rússia com a aliada i amiga’. D’aquesta manera, Putin ha reivindicat els seus vincles amb el govern serbi i continua desmarcant-se de la Unió Europea i els Estats Units, que recolzen la independència de Kosovo. Per a Putin, si el procés segueix endavant, ‘malmetrà el conjunt del sistema legal internacional’.

Redacció
Redacció 28/01/2008

Com us va explicar directe!cat, el ministre kosovar, Hashim Thaçi, va afirmar que Kosovo es declararà independent ‘en qüestió de dies’. Però sembla que el camí no serà tan pla com Thaçi especulava. Vladímir Putin ha fet saber que s’hi oposa categòricament.

Per a Vladímir Putin, la independència de Kosovo és un error. Ho ha tornat a dir després de rebre al Kremlin el president de Sèrbia, Boris Tadic. Segons el president rus, la independència ‘portaria conseqüències negatives tant per als Balcans com per a l’estabilitat d’altres regions del món’. Prèviament, Tadic havia recalcat la importància de la postura de Rússia, sense la qual ‘seria molt difícil’ defensar els interessos serbis a Kosovo.