Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Purga a Canal 9

Exercir de periodista al mateix temps que s’escriuen obres de teatre no és una pràctica que estigui ben vista a Canal 9.  I és que el periodista Josep Lluís Fitó, […]

Redacció
Redacció 14/01/2011

Exercir de periodista al mateix temps que s’escriuen obres de teatre no és una pràctica que estigui ben vista a Canal 9.  I és que el periodista Josep Lluís Fitó, ha estat apartat del programa d’esports que presentava al canal televisiu valencià per haver comès la temeritat d’aventurar-se en els terrenys del teatre compromès i crític amb el poder. Fitó, dramaturg de la companyia Teatre de l’Enjòlit, ha presentat aquest mes de desembre la seva darrera creació, ‘Corruptia: una regió de l’est’, una mordaç visió sobre els casos de corrupteles que assoten la Comunitat Valenciana i que ja ha tocat la fibra a més d’un polític. És el cas d’Alfonso Rus, alcalde de Xàtiva, president de la Diputació de València i conegut per haver insultat als professors de català del País Valencià, que va impedir que l’obra del periodista fos representada al teatre del municipi. Així, els actors es van trobar les portes del Gran Teatre de Xàtiva tancades, fet que va obligar a suspendre la representació i a fer-la, dies més tard, en un altre municipi proper a la capital de la Costera.

Tal com afirma l’informatiu.com, dos dies més tard, el 14 de desembre, Fitó va ser requerit per la direcció de Canal 9 que va comunicar-li el cessament de les retransmissions de pilota valenciana, que actualment les realitza Paco Nadal. La cadena no va saber donar un comunicat coherent ni amb arguments de pes per justificar la decisió de rellevar Fitó, fet que fa pensar en decisions extra professionals dirigides des de fora de la cadena. Josep Lluís Fitó no és el primer cop que és apartat de les seves funcions, ja que l’any 1996 va ser cessat dels Serveis Informatius de la casa per haver denunciat la manipulació informativa del mitjà de comunicació públic valencià.