Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Pujol veu ‘guerra bruta’ per evitar que Mas guanyi les eleccions

El president de CiU, Jordi Pujol, ha alertat que el tripartit està intentant fer la ‘guerra bruta’ contra CiU per evitar que Artur Mas guanyi les eleccions. L’expresident ha emmarcat en aquesta estratègia la comissió d’investigació parlamentària del cas Palau, que no ha citat explícitament. En la seva intervenció al Dia de CiU de Vic (Osona) Pujol ha augurat que el tripartit farà el que calgui per evitar la victòria de Mas, i ha retret el suport del PSC dirigit per José Montilla a la comissió d’investigació pel cas Palau després de recordar que va ser CiU qui va evitar una comissió d’investigació contra el que fou president espanyol socialista Felipe González arran del GAL.

Redacció
Redacció 31/05/2010

En un míting a Vic (Osona) en el marc del Dia de CiU, que ha congregat unes 10.000 persones, l’expresident ha retret a Montilla que subratlli les relacions històriques preferents de CiU amb el PP, quan amb qui més esforços va fer la federació per sostenir un govern espanyol, va ser amb el PSOE, esquitxat pels casos de corrupció dels governs de Felipe González.

Pujol ha afegit que en aquell moment CiU va evitar que caigués el govern de González per ‘responsabilitat’ i per les conseqüències negatives que hagués tingut tant per l’Estat com per Catalunya. De fet, ha considerat que ara seria igualment negatiu que CiU forcés la caiguda del govern de José Luís Rodríguez Zapatero. Pujol ha afegit que als anys 90, CiU va evitar que el canvi a l’Estat vingués forçat per ‘campanyes insidioses’ com les que creu que promou el tripartit contra CiU.

Per Pujol, tot indica que CiU protagonitzarà el canvi a Catalunya després de set anys de ‘travessa del desert’ en què malgrat haver hagut de ‘menjar herba’, s’ha consolidat com la força central del país. Es més, creu que seria una ‘desgràcia’ per Catalunya que no governés CiU després de les eleccions. Per això, creu que el tripartit opta per la ‘guerra bruta’, el ‘recurs de la gent feble i de poca exigència moral quan ho veu difícil’.