Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Oriol Pujol relleva Felip Puig i es converteix en l’home fort de CDC

Oriol Pujol ha recollit aquest dissabte en el Consell Nacional de CDC, el relleu de Felip Puig com a secretari adjunt de la formació i s’ha convertit així en l’home més fort del partit per darrera d’Artur Mas, president de la Generalitat i encara secretari general. Fou precisament Mas qui va proposar el nom de Pujol perquè es convertís en el número dos del partit i, d’aquesta manera, en el candidat millor situat per substituir-lo un cop abandoni la responsabilitat de control de l’aparell intern de CDC. El canvi de càrrecs haurà de ser ratificat en el congrés que la formació celebrarà durant l’estiu del 2012 quan Artur Mas passarà a ser president del partit i Jordi Pujol president honorífic. Oriol Pujol combinarà el seu càrrec de secretari general adjunt amb el de portaveu del grup parlamentari.

Redacció
Redacció 15/01/2011

Oriol Pujol s’ha convertit aquest dissabte en la persona més influent de CDC després d’Artur Mas al ser escollit com a secretari general adjunt de la formació. El canvi generacional s’ha tornat a fer palès al partit després que Pujol ja rellevés com a portaveu del grup parlamentari de CiU a Felip Puig, que també ha deixat de ser l’home fort del partit. La nova situació creada a Convergència doten Pujol d’un pes rellevant en l’aparell intern del partit i el situen com la persona més ben situada per substituir Mas en la secretaria general que encara ocupa el president de la Generalitat. Així, en el congrés que es celebrarà l’estiu del 2012 que servirà per ratificar el canvi de cadires, enterrarà una mica més l’era de Jordi Pujol, que passarà a ser president honorífic, en benefici del seu fill, que rellevarà probablement Mas en la secretaria general.

Pujol, nascut l’any 1966  ha assumit càrrecs de responsabilitat en el govern del seu pare així com també va ser regidor de CiU a l’Ajuntament de Barcelona i diputat al Parlament en l’anterior legislatura.

L’adéu de Puig es suma al que ja va anunciar David Madí, director general de comunicació que assumeix a partir d’ara Jordi Cuminal, Germà Gordó, que deixa la gerència de CDC per ser secretari del Govern i Daniel Osàcar, conegut per ser el tresorer del partit.