Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Pujol júnior diu “bèstia grossa” a Montilla

|

- Publicitat -

A la sessió de control d’ahir al Parlament de Catalunya, el diputat de CiU i fill de l’expresident de la Generalitat, Oriol Pujol, es va referir a José Montilla com a “bèstia grossa”.

Publicitat

Imediatament, Miquel Iceta, del PSC, va demanar al president de la cambra, Ernest Benach, que explicités una disculpa al diputat de CiU, ja que el tracte que mereix Montilla és el de “Molt Honorable president de la Generalitat” i no pas el de “bèstia grossa”. Iceta afirmà que era una “falta de respecte” cap al president. Pujol no tan sols es negà a rectificar sinó que es reafirmà i explicà que les seves paraules provenien de la dita “que no et donin bou per bèstia grossa”. “En català normatiu ‘bèstia grossa’ s’entengui com a sinònim de ‘principal responsable”, afegí.

Les polèmiques paraules foren pronunciades quan  Oriol Pujol interpel·lava el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, sobre les negociacions amb el govern valencià per la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià: “No hi ha negociació perquè, en part, vostè evita negociar amb la bèstia grossa amb la qual ha de negociar, que té asseguda a la seva dreta”. Tresserras a la seva dreta tenia al president de la Generalitat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió