Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Pujol i Ferrusola, al bell mig de la crisi a la USAP de Perpinyà

L’empresari català Jordi Pujol i Ferrusola, fill de l’expresident de Generalitat, i l’agent immobiliari i exregidor de l’Ajuntament de Perpinyà, Francis Gendre, copresidents de la societat de cartera “USAP per sempre” han perdut la seva majoria i la presidència d’aquesta entitat. Aquest canvi, que reobre una crisi de poder, s’ha produït desprès que un dels accionistes que fins ara els donava suport s’ajunti amb el grup d’accionistes que des de fa mesos s’oposa al president de la USAP, Marcel Dagrenat, a qui retreuen una ‘absència d’humanisme i de respecte en la gestió del quotidià’ del club.

Redacció 20/06/2007

En declaracions a l’ACN, Jordi Pujol i Ferrusola ha desmentit el rumor, segons el qual també hauria donat l’esquena a Dagrenat. Pujol, que està actualment fora de Catalunya per raons laborals, ha dit que està “al 100% amb Marcel Dagrenat” i ha afegit que “si plega Dagrenat, jo plego també” i amenaça que amb ell també es retiri l’aportació econòmica de la fundació Albert-Pasqual a la USAP, valorada aquest any en més de 500.000 euros.

Segons Pujol i Ferrusola, com va passar al mes d’octubre durant la crisi de poder anterior, “es tracta d’un problema personal”. El fins ara copresident considera que els opositors a Dagrenat “no tenen management, no tenen projecte, l’únic que volen és sortir a la foto i que Dagrenat faci tota la feina”.

Els opositors que ara tenen la majoria al si de la societat de cartera rebutgen el projecte d’ampliació de capital desitjat per Dagrenat i basat en l’entrada d’un inversor principal. Com a alternativa proposen obrir el capital al més gran nombre de gent.

En un comunicat precisen que “cap associat de la SASP, ni tant sols la societat mare ‘USAP per sempre’ que avui detenta el 80% de les accions, podrà concentrar més del 49% de les parts de la SASP USAP. Així mateix, cap individu no podrà detentar ell sol més de 5% de les accions”.