Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Pujol aposta per no entrar al govern de l’Estat

El gran somni de Duran i Lleida d’entrar al Govern espanyol i aconseguir controlar algun ministeri no sembla tenir cap mena de futur en el si de la federació Convergència i Unió. Almenys això és el que es desprèn d’un article publicat ahir a El Periódico per l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, en què aposta clarament per no tenir res a veure amb la governabilitat de l’Estat.

Pujol troba ‘xocant’ que hi hagi veus que apostin per un pacte amb el PSOE després de la manca de respecte, la ‘incomprensió profunda’ i l’actitud ‘barroera’ d’Espanya envers Catalunya.

Redacció
Redacció 03/11/2008

A l’article, Pujol esmenta el clima de ‘desafecció’ que ja va denunciar el president Montilla, i assegura que després del rebuig de l’Estatut i la retallada de competències que pateix el Principat, no hi ha lloc per cap col·laboració continuada amb l’Estat ni ‘accent català’ al Govern de Madrid.

Per Pujol ‘ara les coses han arribat a un punt de desconsideració i d’incompliment tan greus que hem de respondre que primer un país s’ha de saber fer respectar. Una màxima que val per a tothom. Aquí, a Catalunya, i a Madrid. Hem estat objecte d’un persistent mal tracte econòmic, d’infraestructures i de creació d’una opinió pública molt adversa a través d’un bombardeig mediàtic’.

‘Per tot això, no n’hi ha prou d’invocar, ara, ‘un accent català, una pinzellada’. És el moment de fer-nos respectar per tots els que no han tingut cap mena de mirament a ubicar-nos fora del terreny de joc’, conclou l’expresident.