Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Puigdemont: “som una potència en diplomàcia civil”

ACN Londres .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat aquest dimecres des de Londres que gent com l'exprimer ministre escocès Alex Salmond vol reunir-se amb ell per parlar del procés català tot i que no li agradi a l'Estat i la UE. I això, ha continuat, és gràcies a la diplomàcia civil catalana. “Som una potència en diplomàcia civil. Malgrat no li agradi ni als estats, ni a les estructures de la UE, ni a l'estat espanyol que ens anem a explicar, hi ha gent que ens rep i demana que expliquem coses. Com ha passat avui amb Salmond, amb qui m'he entrevistat per parlar de les nostres nacions”, ha remarcat durant un sopar amb 'Catalans UK', el casal català de Londres.

Redacció
Redacció 12/05/2016

“Si en el terreny de la diplomàcia institucional som inevitablement febles, perquè no tenim estructures d'estat, en altres diplomàcies som imbatibles”, ha defensat Puigdemont en un sopar amb un centenar de catalans residents a Londres.
 
El president, acompanyat pel conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, ha remarcat que si el món parla de Catalunya i si hi ha gent com Salmond que es vol reunir amb ell és perquè Catalunya és una “potència en diplomàcia civil” gràcies a tants anys de feina sense tenir un Estat al darrere.
 
Ha posat també d'exemple les entrevistes que manté dia sí i dia també amb cònsols i ambaixadors que el vénen a veure al Palau de la Generalitat per interessar-se pel procés. “Encara que tothom oficialment diu que no ens reconeixeran i que és un afer domèstic, els països importants del món ja han passat pel despatx a demanar que li expliquem què està passant”, ha remarcat.
 
Puigdemont ha afegit que tot això està passant malgrat que hi ha un “aparell diplomàtic” en contra, l'espanyol, que es paga amb els recursos també dels catalans.
 
En resposta a la queixa del delegat de la Generalitat al Regne Unit i Irlanda, Josep Manuel Suàrez, sobre les dificultats que tenen els catalans que viuen a l'estranger per poder votar elecció rere elecció, el president ha recordat que el pla de govern inclou l'elaboració d'una llei precisament per solucionar aquesta situació i que puguin votar electrònicament en les properes eleccions.