Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Puigdemont passa llista als indepes del PDeCAT

Després del cessament de Jordi Baiget per la pèrdua de confiança, el President busca verificar el compromís del seu equip de govern.
 

Redacció
Redacció 13/07/2017
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofitat la celebració de la segona jornada de ple al Parlament per cridar a files els consellers del PDeCAT i verificar si el seu compromís amb l'1-O és absolut.
 
Així, durant el matí han passat pel despatx del president ja alguns dels caps de departament i aquesta tarda seguiran entrant els que falten. Puigdemont els està citant a reunir-se amb ell individualment amb la intenció d'assegurar-se que cap d'ells té dubtes per assumir les fases del procés que vénen i les conseqüències derivades del referèndum.
 
Cohesió dins el PDeCAT
 
A més, fonts del Govern asseguren que el president ha aprofitat les trobades per intentar fer pinya i tancar files amb els consellers del seu partit davant possibles moviments dels d'Esquerra que puguin perjudicar el PDeCAT.
 
Durant el matí han estat al despatx els consellers Josep Rull (Territori), Neus Munté (presidència), Meritxell Borràs (Governació) i Lluís Puig (Cultura). Durant la tarda, doncs, Puigdemont encara haurà de parlar amb Santi Vila (Empresa), Jordi Jané (Interior) i Meritxell Ruiz (Ensenyament). Queda pendent també veure si, després de tancar la ronda de contactes amb els consellers del PDeCAT, el president amplia les converses també als consellers d'Esquerra.
 
Pèrdua de confiança
 
La ronda de contactes amb els consellers del PDeCAT arriba després del cessament de Jordi Baiget per la pèrdua de confiança en la seva figura en manifestar dubtes sobre l'1-O, i després que s'hagi accentuat la picabaralla interna en els darrers dies entre el bloc de consellers d'ERC i els del PDeCAT per la gestió dels preparatius del referèndum.