Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Puigdemont inaugura a Copenhaguen la delegació del Govern català als països nòrdics

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, inaugura aquest dimecres a Copenhaguen la delegació del Govern català als països nòrdics.

Redacció
Redacció 30/08/2017
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, inaugurarà aquest dimecres a Copenhaguen la delegació del Govern català als països nòrdics, engegada recentment per enfortir les “relacions bilaterals” amb Suècia, Noruega, Finlàndia, Dinamarca, Estònia i Islàndia”.
 
Segons ha informat la Conselleria de Presidència en un comunicat, Puigdemont inaugurarà la delegació amb el conseller d'Afers exteriors, Raül Romeva, i la delegada del Govern català als Països Nòrdics, Francesca Guardiola.
 
12 delegacions del Govern
 
La inauguració serà a les 17.30 hores, hi haurà una actuació de la 'colla castellera' Xiquets de Copenhaguen i explicarà també amb la participació del director de Trade and Investment a Copenhaguen, Jacob Duus.
 
Amb la de Copenhaguen, són 12 les delegacions del Govern a l'estranger: Unió Europea; Regne Unit i Irlanda; França; Alemanya; Estats Units, Canadà i Mèxic; Àustria; Itàlia; Portugal; Ginebra; Polònia i Països Bàltics, i Croàcia i Balcans.
 
Els objectius de Puigdemont
 
La creació d'aquesta delegació respon a quatre objectius: enfortir la col·laboració amb els països nòrdics; promoure i defensar els interessos de Catalunya afavorint la internacionalització de l'economia i la cultura catalanes; donar servei a la comunitat catalana, i tenir presència en els escenaris internacionals.
 
Les exportacions catalanes a Dinamarca i Suècia representen una cinquena part de tot el que exporta Espanya, i el mercat nòrdic és el setè en importància a Catalunya en nombre absolut de turistes.