Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Puigdemont fa befa d’unes paraules d’Eulàlia Reguant

“Avui no es trenca cap acord polític, avui un acord polític muta”. Són les paraules que la diputada de la CUP Eulàlia Reguant utilitzava ahir per intentar fer creure la ciutadania que no havien trencat el pacte. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest matí ha fet befa de l’expressió ‘acord mutant’: “No és un títol d’una pel·lícula de sèrie B!”. 

Redacció
Redacció 09/06/2016

“Si m'haguessin dit que l'acord podia mutar, no m'hi hauria posat”

En aquest sentit, el cap de l’executiu ha dit, encara amb estupefacció per les paraules de Reguant: “Em sembla que ningú sospita que una persona que signi un acord el canviarà dient que els acords són vius i canvien amb el temps”. També ha confirmat què hauria fet si hagués sabut com interpreten la CUP els pactes: “Si m’haguessin dit que l’acord podia mutar, no m’hi hauria posat. I el president Mas no m’ho hauria ofert”. Pel president, és evident que els anticapitalistes han trencat el compromís contret el gener, “si no, ara tindríem pressupostos”.

La moció es produirà quan les majories a Espanya estaran clares

Amb tot, Carles Puigdemont creu que la moció de confiança serà una segona oportunitat per la CUP, però també “per tot el Parlament”. Un missatge entre línies també a Catalunya Sí que es Pot, que haurà de decidir el sentit del seu vot quan ja estaran els resultats de les eleccions del 26J sobre la taula i ja serà evident la més que probable impossibilitat de trobar majories al Congrés per fer un referèndum d’autodeterminació. De fet, l’exalcalde de Girona ha dit que la moció serà després de la Diada, “la segona quinzena de setembre”, així que potser ja hi ha un govern espanyol conformat.

“Hem d'afrontar un tram decidiu en què haurem de prendre decisions de calat”

Mentre no arriba el setembre, Puigdemont ha volgut injectar ànim dient que “la gent ha de tenir la confiança absoluta que no ens desviarem del l’objectiu” independentista, però que es necessita un pacte renovat per afrontar el “tram decisiu en què haurem de prendre decisions de calat”. No obstant, ha dit que “seria normal” que si hi hagués comicis anticipats abans que s’hagi acabat la feina de preparar el país per la independència, ell s’hi presentés, però “jo no treballo amb la hipòtesi d’eleccions”.