Puigdemont desafia Colau i Rajoy a sotmetre’s a un ‘Jo pregunto’ La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

Puigdemont desafia Colau i Rajoy a sotmetre’s a un ‘Jo pregunto’

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha convidat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a sotmetre’s a un ‘Jo pregunto’ en les televisions de les quals són responsables. En el marc de la sessió de control al Parlament, Puigdemont ha defensat que “els ciutadans han de poder preguntar el que vulguin, amb el to que vulguin i representant a qui vulguin al president o a l’alcaldessa o al president del govern espanyol”. En aquest sentit, ha apostat perquè s’estengui l’exemple de la televisió pública de Catalunya. D’altra banda, Puigdemont ha considerat que el programa del passat diumenge desmenteix “la propaganda irresponsable que posa en dubte els professionals” de TV3.

Redacció
Redacció 25/01/2017
El president de CSQP, Lluís Rabell, ha felicitat TV3 i Puigdemont pel programa però ha criticat que “persones de l’entorn del president de la Generalitat i responsables polítics” hagin tingut “reaccions airades” davant les “veus poc freqüents” a TV3. D’aquesta manera, s’ha referit a les declaracions, entre d’altres, de la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, que va dir que “el país no estava representat en tota la seva diversitat” en el programa.
 
En el seu torn de rèplica, Puigdemont ha assegurat no entendre la reflexió de Rabell i ha recordat que la consellera de la Presidència, Neus Munté, no va dir res que es pugui interpretar en aquesta línia. Puigdemont també ha demanat respecte pels professionals de TV3 i pel Govern per haver assumit un risc i “combatre la propaganda” d’alguns grups contra TV3.
 
El president considera que l’exemple de TV3 amb el nou format del ‘Jo pregunto’ es podria estendre a altres televisions i creu que s’ha de tornar a repetir. “A alguns que propugnen la nova política estaria bé que la practiquessin. Nosaltres la practiquem”, ha conclòs. 
 
Puigdemont també ha replicat a Rabell que el programa no va ser l’únic marc en què es van tractar qüestions com les retallades, l’escola concertada i la desigualtat social i li ha demanat a Rabell que no atribueixi només al programa una funció que també fa el Parlament.

Relacionats