Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Puigdemont deixa Albiol en fora de joc al Parlament amb una cita d’Aznar

Carles Puigdemont ha rebatut amb força les acusacions de Xavier García Albiol a la sessió de control al Parlament aquest  matí al voltant de la visita d’Otegi d’avui a la cambra catalana. El líder popular s’ha posat les mans al cap per la invitació al secretari general de Sortu: “És un acte de crueltat amb les víctimes i un insult pels catalans decents”. No obstant, el president de la Generalitat li ha recordat que el PP i el PSOE es van renir amb etarres i  ha etzibat: “Aznar va dir: ‘En absència de violència, es pot parlar de tot’. Ara no hi ha violència, però es pot parlar de tot, senyor Albiol?”. La reacció des de l’escó de l’exalcalde de Badalona ha estat dir, sense micròfon, “al Parlament no”, mentre ho negava amb el dit índex. 

Redacció
Redacció 18/05/2016

El president, indignat amb Albiol

El president del grup parlamentari del PP ha dit també, en la intervenció prèvia a Puigdemont: “En el país basc no hi ha hagut cap conflicte polític, sinó l’assassinat de persones innocents, que el Parlament rebi aquesta persona és segurament l’acte de major indignitat que s’ha produït en seu parlamentària”. Puigdemont s’ha irritat per les paraules d’Albiol i no s’ha arronsat: “Vostè ha deixat un vel de sospita sobre el compromís ètic del govern, el Parlament i la societat catalana que no li admeto, això és inadmissible”.

Puigdemont al dirigent del PP: “No tots els partits poden dir que han estat democràtics des de la fundació”

Puigdemont ha continuat: “Vostè no ha fet un servei a les víctimes, sinó a vostè mateix en campanya electoral, insinuar que aquest parlament o president som còmplices o connivents amb el terrorisme és inadmissible”. A més, el president ha defensat la “traçabilitat democràtica” del Govern, Parlament i la majoria de partits des de la seva fundació, però “no tots els partits polítics poden dir el mateix”, en referència als orígens franquistes del PP i a la manca de democràcia interna de la formació.