Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Puigdemont, convençut que el Sí guanyaria si se celebrés un referèndum

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista que El Punt Avui TV emetrà a partir de les 21h, s'ha mostrat convençut que en un hipotètic referèndum acceptat per part de l'Estat, el 'sí' a la independència aconseguiria més del 50% dels suports. Si no hi ha acord amb el govern espanyol, els independentistes hauran “d'esforçar-se més” per obtenir la majoria necessària en unes eleccions constituents.

Redacció
Redacció 22/04/2016

Torna el pressing CUP

El Govern té previst aprovar el projecte de llei de pressupostos durant el mes de maig. Les negociacions amb la CUP per aprovar “la llei més important” estan a punt d'iniciar-se amb l'objectiu de sumar la majoria necessària per aprovar els comptes del 2016.Uns pressupostos que Puigdemont reconeix que “ni de bon tros” seran suficients per cobrir les necessitats dels catalans, però “fonamentals” per poder fer el trànsit cap a la independència. “Si l'autonomia els satisfà (als diputats de la CUP) ja ho explicaran. Nosaltres hem vingut a fer un Estat i un Estat no es fa amb pressupostos d'autonomia prorrogats”, ha insistit.
En aquest sentit, Puigdemont ha advertit aquest divendres la CUP que no aprovar els pressupostos significaria trencar l'estabilitat parlamentària i, per conseqüent, incomplir el pacte signat entre l'esquerra anticapitalista i JxSí.