Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Puigdemont evita valorar l’arraconament de Riera

El portaveu i candidat de Convergència i Unió (CiU) a les properes eleccions municipals a Girona, Carles Puigdemont , no ha volgut valorar avui la retirada del democratacristià Albert Riera de la cursa per ser el número dos a les llistes després d’una maniobra del partit per fulminar el sector independentista. El convergent ha lloat la tasca de l’unionista els darrers anys assegurant que ha estat el ‘responsable que a CiU Ri tinguem un bon clima d’entesa’ i ha confessat que compta amb ell per ajudar-lo durant la campanya. AraGirona.cat va avançar el 27 de gener la tibantor existent a Unió davant del fet que Riera donés suport explícit a les consultes per la independència. Arran d’aquest fet Xavier Ribera va proposar la presentació de candidatures per ocupar les llistes en els llocs 2, 6, 7 10 i 11.

Redacció
Redacció 06/02/2011

‘Sempre he respectat les decisions d’Unió, ells respecten les nostres i ha de continuar essent així’. Aquesta és la única valoració que ha volgut fer el cap de llista de CiU a l’alcaldia de Girona, Carles Puigdemont, en relació a l’abandó d’Albert Riera com a futur número dos la propera campanya electoral. Amb tot, el convergent s’ha mostrat confiat en que ‘Unió ens posarà uns excel·lents candidats a la llista’, ha dit.

Amb tot, Puigdemont ha explicat que espera comptar amb l’ajuda de Riera al llarg de la campanya electoral perquè ‘és un regidor que treballa molt bé al meu costat i seria il·lògic que no col·laborés. Riera és un actiu de CiU estigui o no a les llistes i és un aliat del projecte de canvi a Girona’, ha reblat el candidat. 

Tot plegat és fruit de la proposta de l’unionista Xavier Ribera el qual va proposar la presentació de candidatures per ocupar la segona plaça a les llistes, presentant-s’hi ell mateix com alternativa. Els darrers dies també s’ha sumat a la cursa Jordi Fàbrega, qui va ser regidor de CiU a Girona entre el 1987 i el 1991, com també va ser escollit el 2006 candidat d’Unió a les llistes de CiU per les eleccions del 2007.

La llista quedarà confeccionada després de les primàries que tindran lloc dilluns 7 de febrer.

Inauguració del nou local

Aquest matí s’ha inaugurat el nou local de CiU ubicat a la Rambla de la Llibertat de Girona. L’acte, que ha estat presidit pel secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha servit per obrir les portes d’aquesta ubicació on s’hi captaran les propostes de campanya provinent dels ciutadans. De la mateixa manera també està previst portar-hi a terme reunions de treball i s’ha instal·lat un punt de recollida d’aliments per destinar-los a països del tercer món.

El local substitueix l’òptica Solà, que va concloure recentment la seva activitat comercial després de 127 anys treballant de cara al públic.