Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Puigdemont bufeteja l’Estat espanyol i Albiol i Ciudadanos se sulfuren

ACN- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acusat aquest divendres l'Estat d'haver “dimitit” de les seves responsabilitats d'inversió en infraestructures i mobilitat a Catalunya, i ha posat d'exemple la situació del servei de Rodalies. Puigdemont ha aprofitat la inauguració de la Línia 9 Sud i davant del secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, per denunciar la “desconnexió sobtada” del govern espanyol en matèria d'inversió en transport públic, i ha reivindicat que ha estat l'esforç de Generalitat i especialment dels ajuntaments el que ha permès l'arribada del metro a l'aeroport. Les paraules de Puigdemont han indignat el PP i Ciudadanos.

Redacció
Redacció 12/02/2016

“Si no hi som nosaltres això no es fa”, ha remarcat. El president ha remarcat, a més, que la Generalitat té un “full de serveix excel·lents” en la gestió d'infraestructures, i ho ha contrastat amb el de l'Estat. 

Albiol fuig i Ciudadanos el critica

Després de les apraules del president, el coordinador general del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha abandonat l’acte d’inauguració de la L-9 del Metro molest per les crítiques de Puigdemont contra la falta d’inversió en infraestructures del govern espanyol. Ciudadano sha criticat el gest d'Albiol perquè no veu convenient “fer gestos polítics que incrementen la tensió” i ha acusat Puigdemnot d'aprofitat la inauguració de la L9 Sud per, “com fan en tots els àmbits, criticar i cultivar l'enfrontament amb el govern de Madrid en lloc de procurar parlar i fer que la política sigui un servei als ciutadans com aquesta inauguració”.

Catalunya és prioritària, diu el Secretari d’Estat d’Infraestructures

Per la seva banda, el Secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha assegurat als mitjans que “Catalunya és una prioritat per a l'estat espanyol pel que fa a inversions”. Gómez-Pomar, també ha lamentat el conflicte sobre les invitacions de l'L9, i considera un acte de lleialtat institucional assistir a l'acte.

Relacionats