Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Puigdemont, a ‘Le Figaro’: “Tot això acabarà amb un estat català independent, agradi o no a Espanya”

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, assegura, en una entrevista que publica aquest dissabte el diari francès 'Le Figaro', que tot el procés que està vivint Catalunya “acabarà amb un estat català independent dins la Unió Europea, agradi o no a Espanya”. El cap de l'Executiu demana en aquesta entrevista “acordar un referèndum” i diu que així “Espanya podrà comptar amb nosaltres per contribuir a la governabilitat”. D'altra banda, en una entrevista al setmanari Newsweek, Puigdemont apunta la “paradoxa” en el si de la Unió Europea per estar fent “tot tipus de piruetes” per evitar la sortida del Regne Unit –l'anomenat 'Brexit'-, de la UE quan, per contra, “semblen indiferents a la (nostra) economia”.

Redacció
Redacció 21/05/2016

O independència o dependència

Segons explica Puigdemont al rotatiu francès, “hi ha dos projectes realistes sobre la taula: la independència i l'estatus quo actual, que és el model de comunitats autònomes que, des del meu punt de vista, ha explotat. La resta és especular sobre una proposició que ningú ha formulat”.

“Posem-nos d'acord en fer un referèndum i Espanya podrà comptar amb nosaltres per contribuir a la governabilitat”,

En una entrevista signada pel corresponsal del diari a Madrid, Mathieu de Taillac, Puigdemont demana al govern espanyol seure a la taula i negociar: “Posem-nos d'acord en fer un referèndum i Espanya podrà comptar amb nosaltres per contribuir a la governabilitat”, assegura.
 
Preguntat sobre el futur govern espanyol, el cap de l'Executiu lamenta que “la incapacitat dels polítics espanyols a entendre's” hagi provocat la convocatòria d'eleccions anticipades, i remarca que “els 200 milions d'euros que costen aquestes eleccions inútils s'haurien pogut evitar amb una mica de sentit comú i noció de la realitat”.