Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Puigcercós: “toca canviar de model” perquè Catalunya pugui decidir sobre els seus impostos i les infraestructures

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, ha reiterat aquest dissabte a la tarda a Artesa de Segre (Noguera) que ara és moment de ‘parlar clar’ perquè Catalunya pugui decidir sobre els seus impostos i les seves infraestructures, per la qual cosa és necessari un canvi de model que vagi més enllà de la simple pressió en certs aspectes al govern de l’Estat espanyol. Puigcercós s’ha referit així de nou a les declaracions de l’expresident del Govern, Pasqual Maragall, respecte a què el dèficit en infraestructures es podria afrontar amb els peatges i també respecte a les declaracions fora de to del president José Montilla atribuint el dèficit d’infraestructures al debat identitari català, eludint així la responsabilitat dels seus companys del PSOE que manen a Madrid.

Redacció
Redacció 27/08/2007

Joan Puigcercós ha comentat aquest dissabte a la tarda en una visita que ha fet a la Fira de Sant Bartomeu d’Artesa de Segre que tant Maragall com Montilla ‘amaguen el cap sota l’ala’ perquè ‘eludeixen el nom de Madrid’ a l’hora de responsabilitzar els diferents perjudicis que té Catalunya. En aquest sentit, ha dit que el debat identitari ‘no suma’ i que el que cal tenir en compte és que durant anys s’han invertit molts diners a Madrid així com a d’altres comunitats i a Catalunya no.

Segons Puigcercós les coses ‘s’han de dir pel seu nom’ perquè tant amb governs del PSOE com amb governs del PP ‘veiem que es pressuposta una cosa i després se n’inverteix una altra’. Per això ha apostat perquè els partits catalans siguin valents i diguin la veritat després de 25 anys d’endarreriment i del creixement poblacional que s’ha registrat.

Així mateix, Puigcercós ha recordat que tant CiU com el PSC sempre han estat partidaris de l’autonomia i que en canvi des d’ERC s’ha defensat l’assoliment de més poder polític és a dir que ‘li cal la independència’.