Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Puigcercós també vol la dimissió de Magdalena Álvarez per les incidències a Rodalies

El conseller de Governació i Administracions Públiques, i secretari general d’ERC, Joan Puigcercós, ha demanat aquest dimecres la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, a causa de les incidències a Rodalies de Renfe i FGC per les obres del TGV. Puigcercós ha dit que aquesta opinió la fa com a secretari general d’ERC i com a membre del Govern. El conseller ha lamentat la ‘incapacitat tècnica’ del Foment i creu que la prioritat ha de ser la ‘seguretat’ dels passatgers i dels treballadors de l’obra pública, mentre que la data d’inauguració del TGV a Barcelona ‘no ha de ser la prioritat d’un govern responsable’.

Redacció
Redacció 24/10/2007

En declaracions al Parlament, Puigcercós ha lamentat la ‘incapacitat tècnica’ del govern espanyol en les obres del TGV a Barcelona, ja que considera que Foment ‘ha de tenir prou capacitat tècnica per fer la feina bé i no posar la ciutadania en aquesta situació’. En aquest sentit, creu que haurien d’haver previst l’existència de línies de Rodalies i FGC i ‘sembla mentida que Foment, amb els recursos que té, no sigui capaç de preveure això’.

El conseller ho ha atribuït a la ‘incapacitat de la ministra’. En aquest sentit, ha demanat la dimissió de Magdalena Álvarez, la ‘incompetència’ de la qual ‘ha comportat’ que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ‘acabi compareixent’ al Congrés dels Diputats. Puigcercós ha dit que la ministra ‘no controla el seu propi Ministeri’. Puigcercós creu la situació actual és fruit de la ‘deixadesa de 30 anys de l’estat espanyol amb Catalunya’.

Puigcercós ha situat la prioritat ara en la ‘seguretat dels passatgers’ i dels treballadors de l’obra pública, tot afegint que ‘la data d’inauguració o arribada del TGV no ha de ser la prioritat d’una administració responsable’. El conseller, però, ha alertat que ‘cada cop que es paren obres a Catalunya, és inversió que deixa de venir a Catalunya’.

Preguntat sobre en qualitat de què feia aquestes declaracions, Puigcercós ha dit manifestat ‘no saber distingir’ i que dóna ‘l’opinió del senyor Joan Puigcercós’. ‘Puc dir-ho com a secretari general d’ERC, però crec sincerament que ho puc dir com a membre d’un Govern’, ha dit, tot insistint en què foment ‘no ha estat a l’alçada’ i ‘no fa un tracta a Catalunya com hauria de tenir’. ‘Tenim la sensació que a Catalunya plou sobre mullat’, ha assegurat. Puigcercós ha afegit no saber si el Govern en ple comparteix la seva opinió.

El conseller ha afegit que el president de la Generalitat i el Govern ‘demanarà responsabilitats a Foment i a l’empresa’, però també ha dit que han de ser els grups parlamentaris que facin peticions de dimissions, i no el Govern, que al seu torn ha ‘d’actuar sobre la seguretat’ i ‘garantir com més aviat millor que les molèsties causades als ciutadans tinguin un temps limitat’. A més, ha defensat que la Generalitat ‘assumeix allò que no és competència seva’ i ‘dóna la cara’.

Puigcercós ha afegit que aquesta situació ‘no se soluciona en un any’, sinó que ‘venen anys difícils perquè la xarxa de Rodalies està en decadència’ i en ‘molt mal estat’.