Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Puigcercós sospita que CiU i PSOE ja han pactat un acord de finançament ‘amb el silenci del PSC’

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat aquest diumenge en una nova entrada al seu bloc que no té ‘cap mena de dubte’ que CiU i PSOE ja haurien pactat un acord de finançament ‘amb el silenci del PSC’, ja que, segons ell, ‘tenim massa proves de quina és l’actitud de CiU en els moments determinants’. Puigcercós ha assegurat que la federació nacionalista primer té una ‘sobreexcitació nacionalista’ i posa ‘el llistó ben alt’, però que posteriorment ‘posen tot el gènere de rebaixes al límit del saldo per liquidació’; i ha criticat el fet que l’únic interès de CiU sigui ‘recuperar al preu que sigui el Govern de la Generalitat’

Redacció
Redacció 23/03/2009

El líder republicà ha recordat, en aquest sentit, quan CiU va pactar amb Zapatero l’Estatut ‘perdent bous i esquelles pel camí, en pro d’un protagonisme desaforat i pensant únicament en com assaltar el Govern de la Generalitat’.

Puigcercós ha afirmat que espera que Convergència i Unió posi els interessos del país per davant dels de partit en un nou escenari d’aliances al Congrés de Diputats arran de les conseqüències dels resultats de les eleccions basques i gallegues el passat 1 de març. El líder republicà ha alertat Zapatero que si vol arribar a acords ‘no ha de fer res més que complir amb el finançament’ i insta la federació nacionalista a ‘sumar forces’ i fer una política de ‘col·laboració i sintonia’. Tot i així, Puigercós s’ha preguntat si el partit liderat per Artur Mas caurà ‘en els errors de sempre’ ja que ‘no intueix un canvi de rumb de CiU’.

En el nou apunt al seu bloc, Joan Puigcercós també carrega contra la ‘clamorosa actitud antipatriòtica’ de CiU i després que el seu secretari general adjunt, Felip Puig, dubtés de la conveniència de la Llei del cinema al·legant que el prioritari és la crisi, o que la federació nacionalista qüestionés el cost de les ambaixades catalanes a l’estranger i es posés al costat ‘dels pretextos de l’espanyolisme per negar-nos tot rescabalament amb el finançament’.

‘Algú ha posat sobre la taula la despesa de les ambaixades espanyoles per tot el món en temps de crisi? Algú ha qüestionat el manteniment de les múltiples seus del Instituto Cervantes a tot el planeta en pro de la llengua i la cultura castellanes?’, s’ha preguntat.