Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Puigcercós s’adreça a tots els militants demanant-los col·laboració amb la IP

El president d’ERC, Joan Puigcercós, està fent arribar per carta o correu electrònic a tots els militants una missiva on els emplaça a ‘prioritzar’ la recollida de signatures per la IP del referèndum nacional d’independència, admesa a tràmit aquest dimarts, ‘per davant de cap altra activitat política’. Tal com proclamava al Parlament, Puigcercós troba prioritària la Iniciativa Popular del referèndum i s’ha mostrat decidit a ‘abocar-hi totes les seves forces’. El líder republicà també ha convocat la militància aquest dissabte davant el Parlament de Catalunya per donar suport a la IP i engegar la campanya d’inscripció de voluntaris. Aquesta mobilització sense precedents d’Esquerra vol aconseguir que en les properes eleccions al Parlament de Catalunya la ciutadania esculli una majoria disposada a tirar endavant el referèndum popular.

Redacció
Redacció 09/06/2010

A continuació us reproduïm el correu electrònic que Joan Puigcercós està fent arribar als militants:

– – – – – – – –

Benvolgut company, benvolguda companya,

Arran de l’aprovació pel Parlament, a proposta d’Esquerra, de la Llei de consultes populars, el Principat de Catalunya ha iniciat un procés irreversible cap a la celebració d’un referèndum per a decidir el seu futur, coincidint amb la mobilització de centenars de milers de persones que han impulsat consultes sobre la independència en els seus municipis.

Avui ha estat admesa a tràmit la Iniciativa Popular presentada per la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, d’acord amb allò que permet la nova Llei de consultes populars per via de referèndum, que en el seu article 21 diu: “Els ciutadans de Catalunya poden promoure la convocatòria d’una consulta popular en l’àmbit de Catalunya si està avalada almenys pel 3% de la població.”

Esquerra vol abocar-hi totes les seves forces, incorporant tota la seva militància i totes aquelles altres persones que hi vulguin col·laborar, com a voluntaris, per a recollir aquestes 220.000 signatures i moltes més si és possible. Per això, et convoco el dissabte 12 de juny a les 11h al davant Parlament de Catalunya per donar suport a la Iniciativa Popular i engegar la campanya d’inscripció del voluntariat per la recollida de signatures.

Properament et farem arribar els plecs de recollida de signatures i la documentació necessària per al bon funcionament del procés. També et pots adreçar a la teva secció local per recollir els fulls de captació de voluntariat.

Aquest és un moment històric en el que ni un sol dels catalans i catalanes que hem somniat veure aquest país lliure podem restar inactius. L’hora de la veritat s’acosta, tot i que encara queda un llarg i difícil camí, i no serem la gent d’Esquerra els qui defallim davant el repte.

En aquest sentit, vull fer una crida a la gent d’Esquerra a prioritzar, per davant de cap altra activitat política, també de l’electoral, la recollida de signatures per a poder celebrar el referèndum. Volem tenir les signatures abans de les properes eleccions al Parlament. Si és així, només quedarà un escull perquè es pugui celebrar: una majoria política en el nou Parlament disposada a tirar-lo endavant. I això, la ciutadania tindrà la possibilitat de decidir-ho en aquestes properes eleccions. Puc donar la meva paraula que les diputades i diputats electes en nom d’Esquerra hi donaran el seu suport entusiasta.

Joan Puigcercós
President d’Esquerra