Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Puigcercós rebutja que Mas i Montilla compareguin per evitar un ‘xou’

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha considerat que la comissió d’investigació parlamentària del cas del suposat finançament irregular de CDC relacionat amb el cas Millet encara ha de fer molta feina abans no s’hagi de plantejar l’eventual compareixença del líder de CiU, Artur Mas. Per Puigcercós, la compareixença de Mas no faria més que convertir la comissió en un ‘xou’, de la mateixa manera que passaria en cas de que fos el president Montilla qui hagués de declarar davant la comissió, tal com ha plantejat CiU. En declaracions a Catalunya Ràdio, el republicà ha afirmat que CDC va rebre del Palau 5,8 milions d’euros entre 2003 i 2008 alhora que ha deplorat que es vulgui convertir la comissió d’investigació en un ‘frontó’ de retrets i acusacions entre els partits del Govern i l’oposició.

Redacció
Redacció 28/06/2010

Puigcercós no ha amagat que d’entrada és reticent a fer comparèixer Mas, per evitar fer de la comissió un ‘xou’ mediàtic. ‘No dic que no, però no volem convertir la comissió en una mena de xou’, ha asseverat Puigcercós, que ha considerat que encara cal que la comissió d’investigació faci molta feina abans de valorar si cal citar responsables polítics.

En aquest sentit, després que CiU hagi advertit que si el tripartit fa comparèixer Mas, també ha de fer comparèixer el president Montilla com a president del consorci del Palau, Puigcercós ha considerat que també seria part del xou. Ha deplorat que es vulgui convertir la comissió d’investigació en un ‘frontó’ de retrets i acusacions entre els partits del Govern i l’oposició.e

A més, Puigcercós també ha afirmat que la comissió està demostrant que hi va haver finançament irregular de CDC. Ha assegurat que CDC ha rebut d’empreses a qui havia adjudicat obra pública 5,8 milions entre 2003 i 2008 mitjançant el Palau de la Música.

Pel líder d’ERC, la comissió ha forçat el jutge a decretar presó per Fèlix Millet i Jordi Montull, ni que sigui pel cas de l’hotel del Palau. A més, ha considerat que pot ser una ocasió per eradicar ‘males pràctiques’ de la política catalana que facilitaria que els partits tinguessin les ‘mans lliures’. Així, ha instat Mas a admetre que a CDC hi ha hagut males pràctiques a l’hora de finançar-se per començar de nou amb les ‘mans lliures d’hipoteques’.