Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Puigcercós: ‘Quan es tracta de fotre a Euskadi i Catalunya, el PP i el PSOE s’uneixen sense complexos’

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest diumenge a Bilbao que ‘quan es tracta de fotre a Euskadi i a Catalunya el PP i el PSOE s’uneixen sense complexos’. Així de contundent s’ha mostrat el dirigent dels independentistes, qui ha participat en un míting al Palau Euskalduna acompanyant el president d’Eusko Alkartasuna i candidat a lehendakari, Unai Ziarreta. Durant la seva intervenció, el líder dels republicans ha dit que fa falta un Estat a Euskadi i Catalunya per viure millor i sobre tot en temps de crisi que des de l’estat espanyol, ha manifestat Puigcercós, no se solucionarà.

Redacció
Redacció 16/02/2009

Durant aquest inici de campanya electoral basca, la possible unió postelectoral entre socialistes i populars és una de les advertències més reiterades per les formacions nacionalistes.

‘Quan es tracta d’ajudar a treballadors, a l’economia social, a cooperatives i als emprenedors es barallen i munten un dos de maig, però quan es tracta de fotre a Euskadi a Catalunya el PP i el PSOE s’uneixen sense complexos’, ha declarat, tot seguit, Puigcercós. Durant la seva intervenció, ha criticat tant a socialistes com a populars per barallar-se entre ells i ‘jugar a espies i a cacera’ mentre la crisi econòmica segueix endavant.

El líder d’ERC ha criticat el PNB i al seu candidat, Juan José Ibarretxe, per haver oblidat la seva proposta de consulta i ha demanat el vot per Eusko Alkartasuna. De fet, ha recalcat que Ibarretxe ho tenia tot de cara, fins i tot l’Ertzaintza, per poder celebrar la consulta popular. No obstant això, ha criticat que l’únic que no tenia al seu costat era el seu partit polític. ‘Tenia el govern i el suport de Eusko Alkartasuna, però no el del PNB’, ha apuntat.