Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Puigcercós obre la porta a una candidatura sobiranista transversal per les eleccions espanyoles

El president d’ERC, Joan Puigcercós, creu que encara que s’aconsegueixi superar la situació financera, les relacions entre Catalunya i l’Estat espanyol es degradaran encara més guanyi qui guanyi les eleccions espanyoles. Davant d’aquest pronòstic creu que ‘les persones que creiem que volem treure el país d’aquest sotrac’ hauran de fer un esforç conjunt que hauria de materialitzar-se en un ‘pronunciament clar’ del Parlament per iniciar la via de la independència. ‘Estic segur que Catalunya, d’aquí a un any i mig o dos, haurà de fer un acte democràtic de força, que una majoria al parlament digui prou i que proclami que Catalunya inicia el camí cap a la independència’, ha conclòs. El líder republicà no ha descartat presentar-se conjuntament amb Reagrupament a les eleccions espanyoles si els pactes municipals que s’estan signant donen bon resultat.

Redacció
Redacció 10/02/2011

Ho ha dit en una entrevista al programa Polièdric de Catalunya Informació en què Puigcercós s’ha mostrat partidari de dir prou al model de finançament i al tracte que rep la llengua i la cultura catalanes.

Enmig dels pactes entre Reagrupament i Esquerra que ja s’han signat a Puigcerdà, Sant Cugat, Barcelona, Girona i Sant Just Desvern, als quals s’hi poden sumar moltes altres poblacions durant les properes setmanes, Puigcercós no ha descartat la possibilitat de concórrer conjuntament amb Reagrupament a les eleccions espanyoles de l’any vinent. ‘Volem sumar esforços i veure com funciona l’aliança que hem establert per les municipals en moltes poblacions catalanes’, ha conclòs.