Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Puigcercós no descarta un futur govern amb CiU si és per superar l’actual marc autonòmic

|

- Publicitat -

Puigcercós ha fet aquestes declaracions en una entrevista a a El Matí de Catalunya Ràdio i ha dit que s’han de posar les mesures perquè els empresaris catalans i els emprenedors surtin enfortits de la crisi. El dirigent republicà ha parlat del paper del PSC en l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat i ha dit que pels socialistes catalans ‘és una oportunitat de plantar-se i deixar clar que van de debò, almenys en votacions parcials com la petició d’augmentar els fons per a la Llei de dependència’ tot i que ha afegit que al PSC li pesa massa la responsabilitat que té en l’executiu espanyol.

Puigcercós ha dit que el suport d’Esquerra als pressupostos de l’Estat està condicionat a mesures urgents per lluitar contra la crisi i mesures necessàries per fer front al finançament de Catalunya ‘i cap dels dos condicionants s’està donant’, ha dit. Puigcercós ha replicat al president Montilla que va dir que votar contra els PGE es voler fer caure el govern que ells ‘prefereixen perdre el govern que cedir davant Catalunya’.

Publicitat

Respecte els congressos regionals de la formació republicana, Puigcercós ha assegurat que ha acabat el procés congressual i que s’han acabat les dinàmiques internes. ‘El debat ja no és intern i ara és l’hora de fer propostes per a la ciutadania’. El líder de la formación ha dit que avui mateix dina amb Josep-Lluís Carod-Rovira i ha assegurat que el vicepresident del Govern ‘té corda per esrtona’. Puigcercós ha dit també que des del partit hi ha veus que demanen que recuperin l’equidistància i ha qualificat de ‘possibilitat legítima’ un pacte de govern amb CiU. ‘Però el missatge d’ERC és molt clar en el sentit que s’ha de superar el sostre autonòmic’, ha afegit. Respecte la casa gran del catalanisme, Puigcercós ha dit que CiU intenta no deixar espais i ha recuperat el discurs de Cambó que deia que a la Lliga hi cabia tothom’. ‘El lloc d’ERC és un altre, la ciutat de la república, nosaltres hem d’anar pels valors republicans’ ha afegit.

Pel que respecta a la possibilitat que hi hagués una candidatura conjunta amb CiU a les eleccions al Parlament europeu, Puigcercós ha dit que ‘ara és un bon moment’ i tot i que ha recordat que la coalició Galeuscat ‘no sempre funciona’ en referència a la postura dels socis gallecs i bascos respecte els PGE, ha afegit que estaria bé que a Europa hi hagués una coalició forta defensant els interessos de Catalunya no només limitada a CiU sinó a totes les forces catalanistes.

Puigcercós s’ha mostrat contrari a fer eleccions anticipades i ha ironitzat sobre el fet que ‘si el senyor Duran vol formar part del govern de Catalunya només ho ha de demanar’ en referència a la proposta de sociovergència que va fer el passat cap de setmana el líder d’Unió en el congrés de la formació. Puigcercós ha dit que ‘les afirmacions de Duran indiquen que va ser un congrés on no tenien gaire res a dir perquè el que més ha destacat és la proposta de la sociovergència, no les idees que haurien d’haver sorgit del congrés d’Unió’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut