Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Puigcercós no confia ni en el govern espanyol actual ni “en el que vindrà” per negociar “qualsevol” trasllat de competències

El secretari general d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha assegurat que la negociació entre la Generalitat i el govern de l’estat espanyol per desenvolupar l’Estatut no va bé. El símptoma és que un grup de ‘les institucions econòmiques més importants del país’, han fet un manifest on es demana als partits polítics ‘un pas ferm’. Puigcercós ha explicat que ‘el missatge queda molt clar, sabem que el govern espanyol no ens ajudarà’. Considera que tant el govern actual ‘com el que vingui després de les eleccions’, intentarà retardar sistemàticament qualsevol trasllat a Catalunya de competències, sigui rodalies o una decisió en ferm sobre l’aeroport. És per això que ha insistit que ‘la gran notícia’ és que una part important de les institucions econòmiques de Catalunya ‘reaccionen positivament, fan un pas endavant’ i conviden els partits polítics a ‘deixar de fer tacticisme, sumar i tenir clar que si Catalunya s’ha de servir de l’Estatut, ‘se n’ha de servir sola, no pot esperar un tracte just des de Madrid’.

Redacció
Redacció 17/12/2007

Per altra banda, respecte a la manca d’unitat del partit que ha reflectit la ratificació de les llistes a les eleccions generals, sobretot a Tarragona i Lleida, Puigcercós ha defensat que el que hi ha hagut dins ERC és ‘pluralitat, maneres de veure les coses, però mai m’ha preocupat la unitat del partit’. ‘Esquerra és un projecte molt plural, profundament democràtic, on tothom pot explicar, pot donar la seva versió’, ha dit. Puigcercós ha defensat aquesta manera de fer perquè, segons ell, ‘és una marca de diferència d’altres partits polítics on la democràcia interna no és precisament la seva força’.