Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

‘Plena sintonia’ d’ERC amb el Govern en la denúncia dels costos la ‘deslleialtat’ de l’Estat espanyol

El president d’Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, ha subratllat aquest matí la ‘sintonia absoluta’ del seu partit amb el Govern de CiU en la denúncia del què costa la ‘deslleialtat’ de l’Estat espanyol a Catalunya. ‘Encara es queda curt’, ha dit Puigcercós sobre els càlculs del portaveu de l’executiu català, Francesc Homs, que va assegurar que les decisions que el gabinet de Zapatero ha pres sense consultar la Generalitat costaran uns 1.200 euros a cada família catalana cada any. ‘La gent de Catalunya ha de saber que està discriminada’, ha declarat Puigcercós. Amb tot, també ha matisat que, segons el seu parer, ‘això no és una excusa perquè el govern de Catalunya no atengui els seus ciutadans’.

Redacció
Redacció 08/03/2011

Puigcercós ha posat alguns exemples del que ha anomenat la ‘morositat’ del govern que lidera José Luis Rodríguez Zapatero: ‘No paga ni en salut, ni en educació, ni en serveis socials ni en infraestructures’, ha dit Puigcercós, tot comentant unes declaracions de Francesc Homs.

Segons va assegurar el portaveu del govern català, Francesc Homs, assumir les decisions que ha pres l’executiu espanyol sense consultar-la costarà a la Generalitat uns 1.300 milions d’euros enguany. Un informe elaborat pel tripartit el 2005 calculava que aquell any el cost de totes aquestes decisions ja va ascendir als 1.084,81 milions, el 5% del pressupost consolidat de la Generalitat durant aquell exercici.

El republicà denuncia paràlisi en les polítiques d’igualtat

Puigcercós ha valorat aquestes dades durant una visita que ha fet amb la portaveu parlamentària de la seva formació, Anna Simó, a Martorell amb motiu del Dia de la Dona Treballadora. I ha aprofitat per criticar les polítiques d’igualtat del nou executiu català.

‘En dos mesos de l’actual govern de CiU, amb l’excusa de les retallada econòmica, s’està fent marxa enrere en totes les polítiques d’igualtat’, ha lamentat Puigcercós, que ha denunciat que això contrasta amb ‘l’esforç que varem fer en els darrers set anys a tots els departaments perquè les polítiques de dones i d’igualtat arribés a totes les comarques de Catalunya’.

I ha subratllat que aquest retrocés és, segons ell, una qüestió de fons, i no un efecte de les dificultats econòmiques. Buscar la igualtat, ha dit, ‘no vol dir diners, o recursos, vol dir un a actitud i una voluntat, i el que podem constatar dos mesos després és que hem anat enrere’. Puigcercós ha posat com a exemple el desenvolupament de la llei del Dret a les Dones a Eradicar la Violència Masclista que, segons el republicà, està aturat.