Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Puigcercós: ‘l’Estat ha declarat la guerra a Catalunya’

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut i els membres d’aquest òrgan són només ‘una anècdota del sistema’, mentre que l’Estat espanyol ‘ha declarat la guerra’ a Catalunya i ‘ha decidit posar el peu al gas per accelerar el procés d’assimilació i desaparició’ del poble català. Així de contundent s’ha mostrat Puigcercós, que aquest dissabte a la tarda ha presidit l’acte polític de l’Acampada Jove de Montblanc. A més el líder republicà ha manifestat que Catalunya ‘és un Estat possible dins de la Unió Europea’, tot i que ha afirmat que ‘l’extrema dreta, des del PP fins a Ciutadans, dificultarà’ aquest camí cap a la independència.

Redacció
Redacció 18/07/2010

En la seva intervenció a l’acte polític de l’Acampada Jove, Puigcercós ha volgut treure ferro a la sentència del TC, assegurant que és una simple ‘anècdota’. No obstant, ha assegurat que és l’Estat espanyol qui ‘ha declarat la guerra’ a Catalunya, mitjançant ‘l’instrument democràtic’. ‘Ja n’hi ha prou. El TC ha marcat un punt i final, i una part important de la ciutadania ha decidit fer costat als independentistes, ja no som una minoria’, ha continuat Puigcercós.

El líder d’ERC ha reiterat que la sentència del TC té l’objectiu de ‘dividir el poble català per afeblir-lo’ i ha afegit que ‘no ho permetrem i no acatarem la sentència’. En aquest sentit, també ha denunciat que, malgrat que Catalunya és ‘un Estat possible dins de la Unió Europea’, el camí cap a la independència ‘no serà fàcil’ perquè ‘n’hi ha molts que no ho volen’. Així, Puigcercós ha assegurat que ‘l’extrema dreta, des del PP fins a Ciutadans, buscarà la fractura social del país’. En canvi, ha dit, els independentistes ‘estarem al front, de cara, perquè un sol poble i una sola societat cohesionada són invencibles’.

Amb això, Puigcercós ha fet una crida a la defensa de la terra i la llibertat. També ha recordat que la proposta de resolució presentada per ERC al Parlament, que demanava l’inici d’un procés d’independència, no va ser aprovada perquè ‘només van faltar 47 diputats’, de manera que ha demanat ‘treball’ per fer ‘aquest pas endavant, ja que ara és l’hora de fer-lo’.