Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Puigcercós insisteix que la proposta de finançament ha de sortir de Catalunya

El secretari general d’ERC, Joan Puigcercós, ha reiterat aquest diumenge al migdia que la proposta de finançament ‘ha de sortir de Catalunya’ i ha valorat ‘molt positivament’ les paraules d’aquest dissabte del president de la Generalitat, José Montilla, que instava l’executiu espanyol a complir amb els terminis que estableix l’Estatut en aquesta matèria. ‘La unitat dels partits catalans és vital, tot i que nosaltres sempre hem defensat anar més enllà’, ha comentat Puigcercós, en referència al concert econòmic. Puigcercós ha fet aquestes declaracions en un acte amb militants afiliats recentment i històrics de la formació que dóna suport al corrent Gent d’Esquerra.

Redacció
Redacció 12/05/2008

L’actual secretari general d’ERC ha carregat també contra la dirigent socialista, Carme Chacón, qui aquest dissabte feia una crida al consens. ‘La sensació és que quan diu consens és allò que dicta el senyor Chaves des d’Andalusia i ens trobem davant de realitats econòmiques i socials diferents’, ha comentat Puigcercòs. En aquest sentit, el candidat a la presidència de la formació republicana ha recordat que a Catalunya ‘hi ha més pobres a Catalunya que la població actual d’Extremadura’, tal com va declarar ahir el president Montilla. ‘Consens ens sona a musica antiga, volem s’eixugui dèficit fiscal, treball conjunt i fermesa’, ha dit.

Puigcercós no només ha aplaudit les paraules del president de la Generalitat, José Montilla d’aquest dissabte, en un article al diari ‘El País’, de qui destaca la ‘fermesa’ davant de la negociació del finançament, sinó que també ha celebrat que Felip Puig comentés que la proposta de finançament es pacti des de Catalunya i no a Madrid.

Suports de militants i quadres dirigents a Gent d’Esquerra

El candidat a la presidència d’ERC ha participat, acompanyat pel portaveu de la formació republicana al Congrés, Joan Ridao, aquest diumenge al migdia en un acte amb militants recentment afiliats a ERC, i quadres dirigents del territori que donen suport a aquest corrent. Puigcercós ha destacat que l’objectiu és ‘treballar per la unitat del partit i donar cabuda als membres ‘d’altres candidatures, respectar el pluralisme i ser capaços de sumar’.

Puigcercós ha volgut destacar que ‘Gent d’Esquerra’ vol ser el ‘pal de paller del partit’. Per la seva banda, Ridao ha explicat que la vintena de militants que han participat en l’acte ‘representen la gent històrica i gent incorporada a Esquerra en els darrers anys amb una alta preparació professional i compromís amb el país’.

Ridao ha explicat que, si resulten ser la candidatura vencedora en el proper Congrés del 7 de juny, la voluntat de la nova direcció és que aquesta sigui ‘àmplia, integrada i el menys excloent possible’. Així mateix, Ridao ha destacat la formació d’aquests militants, procedents de diferents sectors professionals, i que són ‘el capital humà’ d’ERC que els ajudarà ‘a ser molt competitius’ de cara als altres partits polítics.

En representació d’aquesta vintena de militants, s’han dirigit als mitjans de comunicació l’enginyer de telecomunicacions i professor de la UPC Marcel Coderch, natural d’Olot i militant des del 2004; i l’advocada Marta Rovira, natural de Vic i militant des del 2005. El primer ha advocat per ampliar les ‘xarxes de complicitat amb altres sectors de la societat, tant la física com la tecnològica’, en referència a les noves tecnologies. ‘Hem d’anar més enllà del pinyol de les persones convençudes’, ha sentenciat.

Marta Rovira, per la seva banda, ha destacat ‘la sensibilitat’ de la candidatura de Gent d’Esquerra en incorporar persones procedents de diferents sectors i preparacions’ ‘Això és un potencial pel partit i ERC en pot sortir molt beneficiada’, ha comentat.