Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Puigcercós: ‘El Govern espanyol escanya els pressupostos públics en lloc de fer pagar els que més tenen’

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat aquest dimarts des de la manifestació en contra de la reforma de la Constitució que el govern espanyol ‘enlloc de fer una reforma progressiva on els que tenen més paguin més, especialment les rendes del capital més que les rendes del treball, acaba escanyant els pressupostos públics limitant una xifra de dèficit públic i per tant limitant les polítiques públiques’. Puigcercós, que ha participat a la manifestació juntament amb altres dirigents del partit com Joan Ridao, Jordi Portabella, Joan Tardà o Oriol Amorós, ha avisat que ‘no serà la darrera manifestació sinó la primera contra una reformes econòmiques en contra de la gent’.

Redacció
Redacció 07/09/2011
Puigcercós ha criticat que ‘quan tota Europa comença a plantejar que les grans fortunes tributin, aquí s’escanyen les polítiques públiques’. Així mateix, ha carregat també contra el Govern, i ha denunciat ‘que elimina impostos, com el de successions, als grans patrimonis’. ‘No es poden escanyar les polítiques públiques i no haver-hi contraprestació perquè aquells que més tenen, tributin més’, ha lamentat Puigcercós, que no creu que se celebri cap referèndum sobre la reforma de la constitució ja que ‘l’acord de ferro entre el PSOE i el PP fa gairebé impossible un referèndum sobre la reforma constitucional’. 
 
De la seva banda, avisa que amb aquesta reforma ‘els catalans hi perdem doble, per la limitació de les polítiques públiques i perquè la reforma constitucional pot impossibilitar el concert econòmic’.