Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Puigcercós dubta de l’independentisme de Mas: ‘Sempre diuen que sí però de seguida que no, és un malviure’

El president d’ERC, Joan Puigcercós, també ha volgut entrar al debat sobre el suposat independentisme de CiU, i durant una visita a les Terres de l’Ebre ha volgut expressar els seus dubtes sobre els veritables horitzons de la federació nacionalista. Puigcercós ha lamentat que CiU tornés al ‘discurs del dubte’ després de votar a favor de la IP: ‘Això de CiU és un coitus interruptus permanent, sempre diuen que sí però de seguida que no, és un malviure’. El republicà també ha assegurat que casos com el del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) o el cas Millet es deuen a les hipoteques que partits com CiU tenen amb empreses constructores, la banca o les caixes d’estalvis, a les que segons el líder d’ERC acaben devent favors. Per Puigcercós els territoris no poden sortir de la difícil situació actual amb el ‘diner fàcil’ de projectes com el cementiri nuclear, que només beneficien a una minoria.

Redacció
Redacció 14/06/2010

El president d’ERC ha participat aquest diumenge en un acte de partit a favor de les Terres de l’Ebre celebrat a Benifallet, en el context de la cinquena Fira del Turisme i la Navegabilitat de l’Ebre. Joan Puigcercós ha assegurat que alguns partits no estan interessats en polítiques centrades en el desenvolupament de territoris com les Terres de l’Ebre a través de l’impuls de l’agricultura, la ramaderia, el turisme o una indústria sostenible. Segons Puigcercós, aquestes polítiques que beneficien a la majoria ‘no interessen’ mentre que s’impulsen projectes com el magatzem de residus nuclears amb ‘el que algú hi guanyarà molts recursos, però serà una minoria’.

Segons el líder republicà el problema són les els lligams entre alguns partits polítics, com CiU, ‘amb empreses constructores, bans i caixes d’estalvi, i grans grups de comunicació’ als que el deuen algun favor. ‘El cas Millet de CiU és un cas similar al d’Ascó. Al final són les hipoteques d’algun partit per finançar-se i tenir més recursos i ser més llestos que la majoria, i que acabem pagant tots’, ha dit.

Puigcercós ha defensat que ERC ‘és l’esquerra lliure d’hipoteques perquè no devem res a ningú’ però ha criticat que aquesta llibertat de pensament sigui penalitzada per aquestes empreses que volen imposar els seus criteris. ‘Hi ha una minoria que intenta sempre arraconar els que tenim el pensament lliure’.

Superar la crisi

El president d’ERC ha animat els militant i simpatitzant a seguir treballant dur per sortir de l’actual situació econòmica i advocat per fer-ho amb l’impuls dels sector agroalimentari, amb gran pes a les Terres de l’Ebre, i del turisme. ‘Tenim capacitat de fer-ho, ens en podem sortir’, ha sentenciat.

Puigcercós ha criticat que l’economia hagi estat basada en la construcció i la obra pública amb adjudicacions que sempre recauen a
les mateixes empreses, moltes d’elles de Madrid.