Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Puigcercós denuncia la “poca voluntat” del Govern espanyol i avisa que no haurà Bilateral si no hi ha “resultats tangibles”

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, va assegurar que la ‘poca voluntat’ del Govern espanyol en el desplegament de l’Estatut és el que està retardant la reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, i va advertir que ‘si no hi ha resultats tangibles no hi haurà reunió’. ‘Si la reunió Bilateral només ha de servir per a “marejar la perdiu” no es farà’, va afirmar el conseller Puigcercós assegurant que ‘la part catalana’ només acudirà a una Comissió Bilateral si és per a oferir acords concrets.

Redacció 17/12/2007

El conseller va remarcar que el Govern espanyol ‘ja no té més excuses’ per a evitar concretar els acords en els traspassos que estan sobre la taula, principalment el de rodalies de Renfe, el d’immigració i el d’inspecció de treball, i va alertar de la possibilitat d’‘arribar a l’1 de gener sense res al cistell’.

Puigcercós va considerar que el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, actuava ‘amb coherència’ quan ahir va avisar que les coses ‘no van bé’ en aquestes negociacions, que han de concretar diversos traspassos com el de rodalia, i va contradir les paraules optimistes de la vicepresidenta del Govern, Maria Teresa Fernández de la Vega. El conseller va considerar que si la reunió de la comissió Bilateral no arriba a produir-se, per falta d’acords, ‘això demostraria que el Govern del PSOE manté una actitud contrària als interessos catalans’ i reclamaria una reacció. Puigcercós va subratllar també que el Govern espanyol no ha concretat encara el seu compromís per a iniciar les negociacions que han de crear el consorci de gestió de l’aeroport del Prat (Barcelona), que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va anunciar per a la tardor d’aquest any.