Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Puigcercós demana a Montilla que respecti la via de la independència

Joan Puigcercós, president d’ERC, ha demanat al president Montilla respecte per la via independentista. Durant la sessió de control del Parlament d’aquests dimecres, el republicà ha comminat al president de la Generalitat a que respecti aquells ‘que considerem que, si no ens volen dins d’una legalitat, n’hem de crear una altra’. Després de la sentència de l’Estatut del passat dilluns, Montilla va qüestionar les paraules dels republicans que van declarar que no acatarien la retallada del text estatutari.

Redacció
Redacció 01/07/2010

La sentència de l’Estatut ha estat tema de debat aquest dimecres en la sessió de control del Parlament. El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha acceptat les pretensions de Montilla de treballar per aconseguir el percentatge retallat pel Tribunal Constitucional (TC) encara que ha recordat que s’ha ‘treballat fins al final per desenvolupar-lo’ i que no és possible que hi hagi ‘marge per renegociar amb l’Estat’. Segons Puigcercós, el missatge que s’ha rebut des de Madrid és ‘clar i nítid’ ja que ‘no ens volen dins de la legalitat’. El president d’ERC ha declarat també que les voluntats d’una part substancial de la població de Catalunya ‘no hi cap a la Constitució espanyola’ al mateix temps que ha demanat respecte per la via independentista. Puigcercós ha reconegut que hi poden haver ‘punts de fricció i desacatament, però s’ha mostrat convençut que a Catalunya només li queda una solució, la de l’estat propi.

Montilla per la seva banda ha asseverat que respecta totes les opinions sempre i quan es facin en el marc de ‘la democràcia, amb la veu de la gent i per vies pacífiques’. El president de la Generalitat ha recordat també que s’ha de ‘treballar’ per respectar ‘allò que el poble de Catalunya va votar’. El socialista ha dit que li sembla ‘legítim’ que altres formacions polítiques tinguin diferents projectes, i que ell no desqualifica ningú si transita per la ‘via democràtica’.