Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Puigcercós creu que s’obre una ‘escletxa’ per a que Catalunya tingui ‘major pes i influència’ al Congrés

El president d’ERC, Joan Puigcercós, creu que el resultat de les eleccions basques i gallegues poden crear ‘un nou escenari’ a les Corts espanyoles que ‘atorgui major pes i influència al conjunt de les forces polítiques catalanes a Madrid’, davant de la possibilitat que PNB i BNG decideixin no donar suport al PSOE. ‘El nou escenari, tot i que encara és aviat per avançar-se als esdeveniments, obre una escletxa per fer valer els nostres escons amb més força si sabem jugar les nostres cartes davant la falta de suport que pot trobar a faltar Zapatero’, ha dit, en un article al seu bloc que va en la mateixa línia que la intervenció que ha fet durant la sessió de control al Parlament.

Redacció
Redacció 05/03/2009

Puigcercós ha afegit que una hipotètica entesa entre PSOE i PP té ‘importants esculls’ i suposaria una ‘manifesta incomoditat’ als 25 diputats del PSC. ‘No val a badar, davant la temptació de determinat socialisme de llançar-se en braços del PP’, ha dit, tot fent una crida a ‘rendibilitzar’ la situació en favor d’aconseguir un finançament ‘just’ per a Catalunya.

Pel president d’ERC, ‘si pressionem, si anem tots a una, si som capaços d’actuar superant qualsevol temptació partidista, els nostres vots poden comptar més que mai’. Puigcercós ha reclamat estar a ‘l’alçada de les circumstàncies’.