Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Puigcercós: ‘Cada signatura per a la IP és un pas més cap a la independència’

Esquerra ha protagonitzat avui a les 11 del migdia un acte de suport a la Iniciativa Popular (IP) per la celebració d’un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya promoguda per Alfons López Tena (CiU) i Uriel Bertran (ERC). L’acte ha comptat amb la participació del president republicà, Joan Puigcercós, el president del Parlament, Ernest Benach, la portaveu parlamentària, Anna Simó, la diputada i presidenta de la plataforma de càrrecs electes per l’autodeterminació Decidim.cat, Laura Vilagrà, i presentat pel regidor d’ERC a Arenys de Munt Joan Rabasseda. Durant l’acte, Puigcercós ha proclamat clarament que ‘cada signatura per a la IP és un pas més cap a la independència’.

Redacció
Redacció 12/06/2010

El president republicà també ha exposat que ‘Espanya és crisi, ens porta crisi’, i considera que la via per sortir-ne és la independència. Amb la IP de López Tena i Bertran, doncs, ‘comencem a posar Catalunya al nivell de les nacions independents’, ha raonat.

Benach, al seu torn, ha afirmat: ‘Som més endavant del que ens pensem. L’independentisme ja és normal en la vida política del país, i ho és gràcies a Esquerra.’ El president del Parlament  ha raonat que si s’aconsegueixen moltes més firmes de les 220.000 necessàries, ‘des de Madrid no es podrà parar aquest moviment’.

Prioritat d’ERC
Puigcercós ja digué dimarts que el seu partit prioritzaria la recollida de signatures ‘fins i tot per davant de l’activitat electoral’. El president d’ERC considera que aquesta serà la millora resposta possible a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) a la sentència contrària a l’Estatut. ‘Donar la paraula al poble sobre el futur de Catalunya. Preguntar a la gent, practicar a la democràcia. Contra el Constitucional, referèndum, contra el centralisme, democràcia’, va afirmar.

Puigcercós també s’ha adreçat per carta a tota la militància perquè avui sigui present al Parc de la Ciutadella per a mostrar el suport a la iniciativa del conjunt del partit.

Així mateix, el president republicà també ha fet una crida a la resta de partits catalanistes ‘perquè siguin valents’ i els acompanyin en aquest camí.

Foto: cbassaganya