Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Puigcercós atribueix el resultat ‘adulterat’ del País Basc a la il·legalització de l’esquerra independentista

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, ha assegurat aquest diumenge al vespre que la il·legalització de l’esquerra abertzale radical ha ‘adulterat’ els resultats electorals. En aquest sentit, ha assenyalat que ‘l’absència de l’esquerra abertzale que estava representada per EHAK fa quatre anys ha adulterat els resultats d’aquestes eleccions basques, com es demostra amb l’elevat percentatge de vot nul’. Al seu parer, aquesta situació ha beneficiat ‘el bloc espanyol, format per PSE, PP i UPiD’.

Redacció
Redacció 02/03/2009

Pel que fa al retrocés d’Eusko Alkartasuna (EA), que ha obtingut un resultat pèssim i que tradicionalment ha estat un partit aliat d’ERC, Puigcercós ha afirmat que aquesta força independentista basca ‘no ha pogut aguantar la bipolarització que hi ha hagut entre PNB i PSE’.

En relació a les eleccions que s’han fet aquest diumenge també a Galícia, Puigcercós ha assegurat que ‘l’espanyolització de la campanya’ ha perjudicat els interessos del Bloque Nacionalista Galego (BNG), única força política exclusivament gallega. En tot cas, el líder d’ERC ha assenyalat que els resultats demostren que ‘la cosa està molt frec a frec’.