Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Puigcercós assegura que es posarà ‘a les ordres’ de la nova direcció d’ERC perquè pugui assolir ‘els èxits amb rapidesa’

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha votat poc després de les deu d’aquest matí al local del partit al districte de Sants-Montjuïc per escollir entre Joan Ridao o Alfred Bosch com a cap de llista a les eleccions generals i donar el suport al futur president republicà, Oriol Junqueras, que serà ratificat per la militància també aquest dissabte. Puigcercós ha assegurat que es posarà ‘a les ordres’ de la nova direcció d’ERC perquè pugui assolir ‘els èxits amb més rapidesa possible’ i recomana a Junqueras que ‘decideixi ell mateix i no es deixi dur per la conjuntura’. Així mateix, l’actual president d’ERC ha destacat que surti qui surti escollit per a les eleccions del 20N tindrà el suport unànime del partit.

Redacció
Redacció 17/09/2011

Joan Puigcercós ha mostrat tot el seu suport al tàndem Oriol Junqueras-Marta Rovira com a futurs president i secretària general d’ERC, respectivament. Necessiten suport i confiança i, per tant, em posaré a les ordres de la nova direcció perquè aquest equip pugui assolir els èxits amb la més rapidesa possible’, ha assenyalat l’actual president del partit republicà. 

Fins i tot, Puigcercós ha fet recomanacions al futur president del partit de cara a la seva nova etapa i ha subratllat que sigui ell mateix i que no es deixi dur per la conjuntura. ‘El país necessita alçada de mires i Esquerra ha de mirar més enllà perquè massa cops hem mirat el moment immediat’, ha afegit. Ho ha destacat just abans de votar en la jornada d’eleccions primàries per renovar la presidència i la secretaria general del partit i per ratificar el cap de llista a les eleccions generals del 20N.

L’actual president d’ERC ha volgut destacar que avui és un dia important alhora que ha defensat que ERC ‘som els únics que escollim els nostres dirigents per sufragi universal i perquè demostrem que som un partit obert, capaç d’entendre les noves dinàmiques socials’. Així mateix, ha expressat la seva satisfacció per un relleu tranquil. ‘Malgrat les dificultats estem fent un procés congressual tranquil, de relleu i de suport al nou equip’, ha defensat.

Finalment, Puigcercós ha volgut defensar severament el projecte d’ERC i s’ha mostrat confiat que ‘tothom estarà a l’alçada’ en aquesta nova etapa. En aquest sentit, el líder republicà s’ha mostrat convençut que surti qui surti escollit com a cap de llista a les eleccions generals, a partir de demà tindrà el suport unànime del partit.