Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Puigcercós: “arriba el final de l’autonomisme i després només pot venir la independència”

El secretari general d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha protagonitzat l’acte polític central de la XII edició de l’Acampada Jove, davant d’un miler de joves. Puigcercós ha felicitat els més de 500 militants de les joventuts d’Esquerra per aquest festival político-musical, que l’ha qualificat com “un acte de força, perquè demostra que les JERC són la primera organització juvenil dels Països Catalans”. Per Puigcercós, “també està caient l’autonomisme que es va inventar a la transició per acontentar Catalunya, Euskadi i Galícia”. “Està arribant el final de l’autonomisme”, segons el secretari general d’Esquerra, “i després només pot venir la independència nacional del nostre país”.

Redacció
Redacció 15/07/2007

Pel secretari general d’Esquerra, “el franquisme encara no està superat”, i prova d’això és la negació “de la unitat de la nostra llengua” o de l’espoli fiscal. “Franquisme és quan una federació catalana de futbol sala juga un partit contra Espanya, guanya, i amenacen fins i tot amb el codi penal”, ha dit Puigcercós. I ha afegit: “S’està superant gràcies als joves desacomplexats, gràcies als joves d’aquest país”.

El portaveu nacional de les JERC, Pere Aragonès, ha recordat el 300 aniversari de la batalla d’Almansa, que va esdevenir un “intent de genocidi contra un país, via decret, cremant viles i pobles”. Aragonès ha denunciat que les rebaixes del Estatuts “s’han volgut convertir en nous decrets de nova planta, el poder de decidir el nostre futur”. I ha afegit que “la dominació espanyola fa que avui un 20% de catalans visquin per sota el nivell de la pobresa”. El portaveu independentista ha assegurat que “l’Espanya federal és impossible, no existeix, hem d’aconseguir la independència”.

Aragonès ha citat a Joan Fuster en afirmar que “la política, o la fas o te la fan”, per denunciar que “la política ha passat dels joves”, al revés dels “que diuen que els joves passen de la política”. Finalment, ha encoratjat als presents a guanyar “l’autodeterminació dia a dia, al carrer, a l’institut, a la universitat, a la feina”, perquè “la lluita per la independència política”, ha assegurat, “és una lluita contra la precarietat juvenil”.

L’acte polític de l’Acampada Jove 2007 també ha comptat amb la participació del portaveu de les joventuts del Sinn Féin, Johnny McGibbon.