Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Puigcercós aposta per aprofitar la ‘debilitat’ d’Espanya per aconseguir un finançament ‘just’

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, ha dit que Catalunya ha d’aprofitar la ‘debilitat’ de l’Estat espanyol per aconseguir un finançament ‘just’. Considera que el Govern espanyol s’ha vist superat per la crisi i que no tenen ‘idees’ per tirar endavant. Per això, ha assegurat que és el moment per aprofitar-se d’aquesta fragilitat i fer valer les peticions de Catalunya. ‘Madrid s’enfonsa’, ha assegurat Puigcercós que insta els militants d’ERC i a ‘no moure’s ni un centímetre’ i no deixar que el govern espanyol ‘torni a engatussar el president de la Generalitat com va fer l’altre cop’ amb l’Estatut.

Redacció
Redacció 06/02/2009

‘Incapaços d’afrontar la crisi’. Així de crític s’ha mostrat Puigcercós amb el Govern espanyol com amb el de la Comunitat de Madrid que estan ‘més entretinguts jugant a espies’ que proposant solucions a la crisi. ‘Veuen la fi dels grans grups econòmics i no són capaços d’afrontar-ho’, ha criticat Puigcercós.

Per contra, assegura que Catalunya té un Govern fort i que ha posat les bases per poder fer front a les dificultats econòmiques perquè Esquerra ha ‘estirat’ dels altres dos socis de Govern. Per això, considera que és l’hora de fer valer aquesta ‘superioritat’ per reclamar que es compleixi l’Estatut i aconseguir un finançament just per Catalunya. Un finançament que ha de ser ‘la base’ per fer ressorgir el país enfortit de la crisi, segons ha declarat.

Segons Puigcercós, actualment Esquerra està posant les bases des del Govern de la Generalitat perquè Catalunya sigui un estat independent de l’espanyol i compti amb les seves pròpies ambaixades a l’estranger. Tot i això, assegura que per Catalunya tampoc seran moments fàcils i que hi haurà ‘convulsions socials’ però es mostra convençut que seran capaços d’afrontar la crisi i sortir-ne amb un ‘país reforçat, tant social com econòmicament’.