Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Puigcercós alerta del risc de ‘col·lapse’ si no s’obté un finançament just

|

- Publicitat -

En una nova entrada al seu bloc, el president d’ERC també s’ha felicitat que, a Catalunya, els partits del Govern i el principal de l’oposició creguin amb el model d’immersió lingüística, i ha recordat que els partits que governaran a Galícia i Euskadi es mostren partidaris ‘d’aturar qualsevol model d’immersió lingüística’. ‘Aquest és un gran valor com a país perquè aquest consens blinda l’escola catalana i no la deixa pendent d’una espasa de Dàmocles a l’arbitri d’un hipotètic canvi de govern’, ha afirmat el líder republicà.

Puigcercós ha explicat que en la visita que va fer recentment a Londres per estrènyer els lligams amb els socis de l’Aliança Lliure Europea (ALE) va constatar que Catalunya és ‘un referent per a moltes nacions sense estat d’Europa’ i que ‘és el seu model a seguir pel que fa a promoció de la llengua pròpia’. Segons el líder republicà, els representants gal·lesos i escocesos destaquen el procés de normalització lingüística català ‘malgrat formar part d’un estat que no només no ens ha ajudat sinó que ha maldat històricament per aniquilar-nos com a nació’.

Publicitat

‘Anhelarien ser en la nostra situació i admiren la determinació per crear uns mitjans de comunicació públics que han esdevingut un instrument eficaç en el procés de revitalització de la llengua catalana’, ha afegit Puigcercós, qui ha recordat la ‘fortalesa indiscutible’ del català, ja que és la llengua d’una nació sense estat ‘més parlada amb 11 de milions de persones’. ‘La nostra és una llengua de cultura, és la llengua vehicular de l’ensenyament, és la llengua de les universitats i serà ben aviat la llengua del cinema’, ha destacat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut