Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Puigcercós alerta del risc de ‘col·lapse’ si no s’obté un finançament just

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha alertat aquest diumenge que Catalunya pot ‘arribar al límit del col·lapse’ sinó obté un finançament just i ha advertit que aquesta circumstància ‘pot fer trontollar el sistema, que malgrat totes les vicissituds en contra ha resistit tots els embats que se li han plantejat’. ‘Per això no podem afluixar, ni conformar-nos amb menys del que ens pertoca, ni amb menys del que necessitem per cobrir les necessitats del país’, ha afirmat Puigcercós. Pel president d’ERC, ‘no hi ha cap altra nació europea pateix un espoli econòmic tan acusat, amb un finançament tan pervers’ i ha dit que ‘sense una veritable autonomia financera no hi ha una veritable autonomia política’.

Redacció
Redacció 16/03/2009

En una nova entrada al seu bloc, el president d’ERC també s’ha felicitat que, a Catalunya, els partits del Govern i el principal de l’oposició creguin amb el model d’immersió lingüística, i ha recordat que els partits que governaran a Galícia i Euskadi es mostren partidaris ‘d’aturar qualsevol model d’immersió lingüística’. ‘Aquest és un gran valor com a país perquè aquest consens blinda l’escola catalana i no la deixa pendent d’una espasa de Dàmocles a l’arbitri d’un hipotètic canvi de govern’, ha afirmat el líder republicà.

Puigcercós ha explicat que en la visita que va fer recentment a Londres per estrènyer els lligams amb els socis de l’Aliança Lliure Europea (ALE) va constatar que Catalunya és ‘un referent per a moltes nacions sense estat d’Europa’ i que ‘és el seu model a seguir pel que fa a promoció de la llengua pròpia’. Segons el líder republicà, els representants gal·lesos i escocesos destaquen el procés de normalització lingüística català ‘malgrat formar part d’un estat que no només no ens ha ajudat sinó que ha maldat històricament per aniquilar-nos com a nació’.

‘Anhelarien ser en la nostra situació i admiren la determinació per crear uns mitjans de comunicació públics que han esdevingut un instrument eficaç en el procés de revitalització de la llengua catalana’, ha afegit Puigcercós, qui ha recordat la ‘fortalesa indiscutible’ del català, ja que és la llengua d’una nació sense estat ‘més parlada amb 11 de milions de persones’. ‘La nostra és una llengua de cultura, és la llengua vehicular de l’ensenyament, és la llengua de les universitats i serà ben aviat la llengua del cinema’, ha destacat.