Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Puigcercós alerta de la croada de ‘retalls democràtics’ que volen emprendre PP i PSOE

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha alertat que ‘PP i PSOE comencen a crear el clima de retallar conquestes democràtiques amb l’excusa de la crisi’. Puigcercós ha valorat així les paraules d’Aznar dient que sobraven autonomies i la voluntat dels socialistes d’homogeneïtzar competències. El líder republicà assegura que hi ha un consens per ‘retallar allò que al PSOE i al PP els molesta’ i ha animat a CiU a no ‘amagar un conflicte latent amb l’Estat’. Puigcercós ha demanat fermes a Artur Mas perquè ‘el conflicte ja el tenim aquí’ i ha avançat que ERC promourà ‘una resposta unitària per evitar el desmantellament del que s’ha aconseguit durant 30 anys’.

Redacció
Redacció 16/01/2011

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, ha assistit aquest dissabte a l’executiva d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) amb l’objectiu d’enllestir l’estratègia electoral de cara a les municipals i autonòmiques valencianes del pròxim mes de maig.

Puigcercós ha valorat les paraules de José Maria Aznar, on avançava que si el PP arriba a la Moncloa modificarà l’Estat de les autonomies perquè el troba ‘inviable’. En aquest mateix sentit, el líder republicà també ha recordat que el PSOE ha proposat recentment ‘homogeneïtzar’ competències’ per fer front a la situació econòmica. El republicà ha alertat que, amb aquestes manifestacions, socialistes i populars ‘comencen a crear el clima per retallar conquestes democràtiques amb l’excusa de la crisi’. El president d’ERC ha qualificat la situació de ‘clima d’involució’ i ha manifestat que ‘Mas i CiU han intentat rebaixar la tensió amb l’estat espanyol dient que la crisi era prioritària’.

Resposta unitària

‘Esquerra promourà una resposta unitària i política del que és un intent clar de desmantellament del que hem aconseguit durant 30 anys’, ha avançat el president d’ERC. Puigcercós ha dit que la democràcia a l’estat espanyol ‘va costar i encara estem construint en alguns aspectes una cultura democràtica’ i que aquesta passa ‘pel respecte al pluralisme, el plurilingüisme i el reconeixement de les diferents nacions que cohabiten i en alguns casos malviuen dins de l’estat espanyol’.