Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Puigcercós adverteix Montilla que Zapatero actua ‘contra el Govern i contra Catalunya’

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha advertit aquest dimecres al president de la Generalitat, José Montilla, que el Govern espanyol ‘ha posat la proa contra el Govern i contra Catalunya i els interessos que representa el seu Govern’. Durant la sessió de control, Puigcercós ho ha argumentat recordant les actuacions de l’Estat en relació amb el 0,7% de l’IRPF, la ‘marxa enrere’ amb la descentralització de l’aeroport del Prat o el finançament. De fet, ha parlat ‘d’actituds hostils’ del govern espanyol. Montilla ha evitat valorar aquestes afirmacions, tot dient a Puigcercós que ‘respecte al govern espanyol, caldria preguntar-ho al govern espanyol’, evitant així qualsevol referència al fet que membres del seu partit com Miquel Iceta pertanyen a l’executiva federal del PSOE.

Redacció
Redacció 19/02/2009

Per Puigcercós, ‘sembla que el govern espanyol estigui posant a prova el Govern de la Generalitat’. El president d’ERC ho ha exemplificat amb les ‘actituds hostils’ de l’Estat amb el finançament, que van ‘demorant’, el 0,7% de l’IRPF o l’aeroport del Prat. Per això, ha preguntat a Montilla si ‘creu que el govern espanyol ha posat la proa contra el Govern de Catalunya’.

Montilla ha eludit pronunciar-se sobre aquestes qüestions, tot emplaçant Puigcercós ha plantejar-ho directament a l’executiu de José Luis Rodríguez Zapatero. Sobre finançament, el president ha dit que en les últimes setmanes no hi ha hagut ‘novetats destacables’ i ha reiterat que encara no hi ha acord, tot i que sí alguns ‘avenços’ que no són ‘suficients’.

El president de la Generalitat i el líder republicà han mantingut en les últimes hores contactes, segons han indicat diverses fonts. En els últims dies, Puigcercós ha reclamat al Govern de la Generalitat que faci ‘pedagogia’ a Catalunya i expliqui quin és l’estat de les negociacions i l’actitud del govern espanyol. A més, va considerar una mala estratègia la ‘negociació silenciosa’.