Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Puigcercós adverteix Montilla que negociar en ‘silenci’ el finançament no és una bona estratègia

El president d’ERC, Joan Puigcecós, ha advertit el president de la Generalitat, José Montilla, que guardar silenci i no informar en quin punt estan les negociacions sobre el finançament amb el govern espanyol no és una bona estratègia. El dirigent republicà diu que ‘aquesta negociació silenciosa dóna la sensació que el Govern no està fent el que ha de fer’. Puigcercós considera que la ciutadania té dret a saber si l’Estat accepta o no la contraproposta catalana i demana a Zapatero que no intenti allargar més la negociació. El president d’ERC ha fet aquestes declaracions poc abans del míting que oferia aquest dimecres al Casal l’Aliança de Mataró per valorar els dos primers anys del Govern d’Entesa.

Redacció
Redacció 12/02/2009

Puigcercós s’ha mostrat crític amb la manera com el Govern de la Generalitat, i més concretament el president Montilla, està duent a terme la negociació sobre el finançament amb el govern espanyol. Segons el líder d’ERC, la ‘llei del silenci’ no és bona ‘ni per ell, ni pel Govern que representa, ni pel mateix país’.

El president republicà entén que la ciutadania té dret a conèixer en quin punt estan aquestes negociacions, què està fent el Govern per aconseguir un finançament ‘just’ per Catalunya i si el govern espanyol accepta o no la contraproposta catalana. Puigcercós ha manifestat que el govern té l’obligació d’explicar els incompliments ‘flagrants’ del govern espanyol, ja que considera que el president José Luis Rodríguez Zapatero s’està ‘saltant la llei a la torera’.

Precisament, Puigcercós ha demanat també al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que no intenti allargar més la negociació per poder ‘anar a Galícia a fer promeses’ durant la campanya electoral gallega. En aquest sentit, el president d’ERC assegura que Catalunya ja ‘no pot esperar més’ el nou finançament, perquè aquesta hauria de ser una eina per fer front a les demandes socials i que permeti sortir de la crisi. ‘Sempre hem dit que més val un ‘no acord’ que un mal acord, però això ja no es pot allargar més’, conclou.