Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Puigcercós adverteix Montilla que negociar en ‘silenci’ el finançament no és una bona estratègia

|

- Publicitat -

Puigcercós s’ha mostrat crític amb la manera com el Govern de la Generalitat, i més concretament el president Montilla, està duent a terme la negociació sobre el finançament amb el govern espanyol. Segons el líder d’ERC, la ‘llei del silenci’ no és bona ‘ni per ell, ni pel Govern que representa, ni pel mateix país’.

El president republicà entén que la ciutadania té dret a conèixer en quin punt estan aquestes negociacions, què està fent el Govern per aconseguir un finançament ‘just’ per Catalunya i si el govern espanyol accepta o no la contraproposta catalana. Puigcercós ha manifestat que el govern té l’obligació d’explicar els incompliments ‘flagrants’ del govern espanyol, ja que considera que el president José Luis Rodríguez Zapatero s’està ‘saltant la llei a la torera’.

Publicitat

Precisament, Puigcercós ha demanat també al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que no intenti allargar més la negociació per poder ‘anar a Galícia a fer promeses’ durant la campanya electoral gallega. En aquest sentit, el president d’ERC assegura que Catalunya ja ‘no pot esperar més’ el nou finançament, perquè aquesta hauria de ser una eina per fer front a les demandes socials i que permeti sortir de la crisi. ‘Sempre hem dit que més val un ‘no acord’ que un mal acord, però això ja no es pot allargar més’, conclou.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut