Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Puigcercós acusa el govern espanyol de “falta de valentia” amb els papers de Salamanca

El conseller de Governació i Administracions Públiques i secretari general d’ERC, Joan Puigcercós, ha acusat aquest dimecres al govern espanyol de ‘falta de valentia i coratge’ després que el ministre de Cultura, César Antonio Molina, hagi venut al Congrés dels Diputats un llarg procés de retorn dels arxius de Salamanca pendents de tornar a Catalunya, ja que ‘aquest va ser un compromís que havien assolit’. Puigcercós creu que el govern espanyol ‘no ha volgut assumir el risc de fer-ho abans d’unes eleccions espanyoles’ i creu que la ‘pressió’ continuarà des de Catalunya.

Redacció
Redacció 04/10/2007

El conseller i dirigent d’ERC ha lamentat que el PSOE pensi ‘en el desgast que pugui tenir amb el PP’, perquè aquesta situació també ‘desgasta’ a Catalunya. ‘Em sembla que no és raonable la manera que estan gestionant això a cop d’eleccions’, ha afegit, tot dient que ‘segurament algú deu pensar que després de les properes eleccions generals, si van bé, tindrem una altra tongada de papers’. Pel conseller, però, ‘això no és una manera de gestionar un tema com aquest’.

Puigcercós ha remarcat que les entitats ‘no cediran amb l’apretada perquè això retorni’ i s’ha mostrat convençut que ‘els governs de Catalunya, el Departament de Cultura i els grups parlamentaris catalans a Madrid estaran on hauran d’estar’. Puigcercós creu que el ministre Molina ‘no hi ajuda’ en comparació amb Carmen Calvo, però ha atribuït la situació a la ‘dinàmica espanyola de criminalitzar tot el que és català’.