Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Puigcercós acusa el govern espanyol d’utilitzar Catalunya com a ‘boc expiatori’ davant la crisi

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha acusat aquest dimarts el govern espanyol d’haver utilitzat Catalunya com a ‘boc expiatori’ davant la crisi econòmica. En un article publicat al seu bloc, Puigcercós ha contestat les veus que amenacen en una intervenció estatal de les autonomies lamentant que Espanya hagi malgastat els diners dels fons europeus i que ara, amb la complicada conjuntura econòmica, hagin de ser els catalans qui paguin ‘la festa’. El líder republicà es pregunta també si Catalunya serà la cortina de fum que amagui les incapacitats seculars que té Espanya per donar cobertura a l’economia productiva, alhora que titlla el govern de Zapatero d”incompetent’, ja que s’ha de servir de Catalunya per ‘descarregar la seva impotència’. En l’escrit, Puigcercós apunta directament l’executiu socialista espanyol de ser el principal responsable de la crisi econòmica i de situar Espanya en situació de fallida.

Redacció
Redacció 18/01/2011

Joan Puigcercós ha carregat els neulers aquest dimarts contra el govern espanyol després de les informacions que apunten cap a una possible intervenció estatal de les autonomies en cas de dèficit elevat.  Així, el president republicà creu que Catalunya és el ‘boc expiatori’ escollit per l’estat espanyol davant la situació econòmica actual. Puigcercós afirma que el govern espanyol ha abocat Espanya a la fallida econòmica i que ara pretén que Catalunya ho pagui. Comparant Espanya amb les cases reials arruïnades i Catalunya amb els jueus, el republicà es pregunta irònicament si el menyspreu cap al suport de la cultura catalana no es un reflex de la impotència de la política espanyola per afrontar la crisi, així com també sobre el fet de si els catalans ‘serem la nova cortina de fum que tapi la seva incapacitat’.

‘Tothom al mateix sac’

Puigcercós creu que Espanya ha ‘llençat per la borda en clau de festa permanent’ molts milions d’euros dels fons europeus i que vol, ara, que Catalunya pagui la festa. El president d’ERC argumenta també que l’executiu de Madrid vol posar ‘tothom al mateix sac menystenint l’esforç inversor i capital en educació, sanitat i dependència’. La seva incompetència, continua el republicà, ‘ha fet estralls i ara necessiten algú en qui descarregar la impotència i tornar a l’esperit d’una Espanya secular, latent, disfressada d’ordre i modernitat’.