Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Puig crida al ‘respecte democràtic’ perquè a Euskadi sí que governi la força més votada

Segons el secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Felip Puig, ha fet una crida al ‘sentit comú’ i al ‘respecte democràtic’ perquè al País Basc, a diferència de Catalunya, governi la força més votada’. Puig ha fet aquestes declaracions davant la possibilitat que el PNB no governi, tot i haver guanyat les eleccions, ja que PSE, PP i UPiD sumarien majoria absoluta. El president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, ha assegurat aquest diumenge al vespre que la il·legalització de l’esquerra abertzale radical ha ‘adulterat’ els resultats electoral. Puigcercós considera que aquesta situació ha beneficiat ‘el bloc espanyol, format per PSE, PP i UPiD’.

Redacció
Redacció 02/03/2009

Segons Puig, els resultats de les eleccions gallegues i basques demostren les conseqüències de l’espanyolitazió de les respectives campanyes electorals, perjudicials per als partits nacionalistes, amb un BNG que ha perdut la presidència conjunta amb el PSdeG a Galícia, i amb un PNB que pot veure perillar també la presidència al País Basc. Respecte la possibilitat que finalment el PSE-EE sigui qui governi al País Basc amb el suport de les ‘forces espanyolistes’ com són el PP i UPiD, Puig ha recordat l’exemple de Catalunya, on segons ha considerat els ciutadans ‘ja han après la lliçó’, que ‘no és positiva pel país’. ‘Veurem si a Esukadi es manté el respecte a la radicalitat democràtica que a Catalunya no es va mantenir’, ha afegit.

Joan Puigcercós ha fet referència també als resultats d’Eusko Alkartasuna (EA), que ha obtingut un resultat pèssim i que tradicionalment ha estat un partit aliat d’ERC, el republicà ha afirmat que aquesta força independentista basca ‘no ha pogut aguantar la bipolarització que hi ha hagut entre PNB i PSE’.