Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Pugna entre PSC i CiU a les principals ciutats del Principat

|

- Publicitat -

Tarragona

Publicitat

A la ciutat de Tarragona, amb el 100% escrutat, guanya el PSC amb el 39,76% dels vots i 13 regidors dels 27 totals, quatre més que a les eleccions del 2003, de manera que arrabassa la majoria a CiU, que obté el 23,07% dels vots i vuit regidors, dos menys que en els anteriors comicis.
El candidat del PSC, Josep Félix Ballesteros, arrabassa l’alcaldia a CiU després de 18 anys. Així, el successor de l’històric alcalde tarragoní Joan Miquel Nadal (CiU), Joan Aregio, no ha aconseguit revalidar la victòria del seu partit.

PP i Esquerra-AM mantenen els seus respectius quatre i dos regidors, mentre que ICV-EUIA-EPM perd els seus dos representants dels anteriors comicis.

Lleida

A Lleida, amb el 100% escrutat, guanya el PSC amb el 46,23% dels vots i 15 regidors dels 27 totals, cinc més que a les eleccions del 2003, fet que li confereix majoria absoluta. Li segueix CiU, amb el 20,04% i sis representants, un menys que en els anteriors comicis.
El PP baixa de quatre regidors a tres, Esquerra-AM de tres a dos, i ICV-EUIA-EPM és la formació pitjor parada, ja que perd dos representants i passa de tres a un.

Girona

A la ciutat de Girona, amb el 100% escrutat, guanya la candidatura del PSC, encapçalada per Anna Pagans, amb el 34,8% dels vots i 10 regidors dels 25 totals, un menys que el 2003. El segueix CiU, amb el 21,94% i sis representants, un més que en els anteriors comicis.
Esquerra-AM manté els seus quatre regidors, mentre que el PP en perd un i passa de tres a dos, i ICV-EUIA-EPM en guanya un i passa de dos a tres representants.

La Seu d’Urgell

L’alcaldia de la Seu d’Urgell queda pendent dels possibles pactes postelectorals, després dels resultats del comicis d’aquest diumenge. PSC-Progrés ha estat la força més votada i ha obtingut sis regidors, seguida de CiU, que n’ha obtingut cinc, dos més que en les passades eleccions. La tercera força ha estat Esquerra, que ha baixat dels sis regidors que tenia en l’actual govern a quatre. Finalment, ICV, que es presentava per primer cop en solitari, ha obtingut un regidor i el Partit Popular ha mantingut l’únic representant que ja tenia en aquest mandat. L’abstenció ha arribat a la Seu d’Urgell al 55,86%.

Vic

A Vic (Osona), amb el 100% escrutat, CiU ha guanyat amb el 31,89% dels vots i vuit regidors, dos més que el 2003. Però la sorpresa dels comicis la protagonitza el partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC), que ha passat d’un a quatre regidors i empata amb el PSC-PM com a segona força del consistori.
Per la seva banda, Esquerra perd dos regidors, que van a parar a la llista independentista Candidatura d’Unitat Popular (CUP), que entra així, amb dos edils, en aquest consistori barceloní.

Manresa

A Manresa, la política de pactes tornarà a ser decisiva per a la formació de govern. CiU ha aconseguit guanyar les eleccions en nombre de vots, però empata amb el PSC amb 8 regidors. Tot i que Esquerra ha perdut un dels quatre regidors que tenia i que ICV-EPM es manté amb dos, la possibilitat de reeditar el pacte queda garantida.
Si les tres formacions polítiques que governen Manresa des de l’any 1995 es tornen a posar d’acord, es repetirà la història i CiU, tot i ser la força política més votada, es quedarà sense poder accedir al govern de la ciutat.

Vilafranca

Al municipi de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), amb el 100% escrutat, el PSC i CiU empaten amb vuit regidors, tot i que els socialistes tenen més percentatge de vots.  La candidatura independentista CUP dobla el seu nombre d’edils i ICV-EUIA entra al consistori amb un regidor, mentre que Esquerra baixa de tres a un regidor i el PP es manté amb un.

Tortosa

Al municipi de Tortosa (Baix Ebre), amb el 100% escrutat, CiU arrabassa l’alcaldia al PSC amb el 41,44% dels vots i 10 regidors dels 21 totals, el doble que a les eleccions del 2003. PSC queda com a segona força i manté els set representants dels anteriors comicis.

El PP perd un regidor i desapareix la representació de Independents per les Terres de l’Ebre – FIC, que el 2003 va obtenir dos regidors, i també la d’Unió dels Pobles de l’Ebre, que va obtenir un representant en la seva presentació en solitari en els anteriors comicis.

Per a més informació sobre els resultats electorals, podeu visitar el web especial dels comicis del Ministeri de l’Interior.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió