Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

PSUC-viu es desmarca de Miralles i actuarà amb ‘independència’ de la direcció d’EUiA a l’assemblea d’Izquierda Unida

El PSUC-viu s’ha desmarcat avui de l’elecció aquest cap de setmana de Jordi Miralles com a coordinador general d’EUiA i ha anunciat que seguirà treballant independentment de la direcció del partit a l’Assemblea Federal d’IU.

En un comunicat, el partit integrat a EUiA -crític amb la direcció- ha lamentat la ‘inexacta imatge d’unitat’ exhibida per la formació després d’aprovar-se els documents de l’assemblea d’aquest cap de setmana i de la reelecció de Miralles amb el suport del 90% de militants.

Redacció
Redacció 10/11/2008

El PSUC-viu ha argumentat que ‘ha volgut integrar-se’ a la llista única del nou Consell Nacional i a la llista de delegats a l’Assemblea Federal d’IU, però ‘això no vol dir que renunciï a les seves posicions ni que hagi votat Jordi Miralles com a coordinador’.

Per aquesta raó, assistiran a l’assemblea d’aquest cap de setmana ‘amb els seus aliats’ per ‘defensar el document plural encapçalat pel PCE’ per refundar IU ‘en un sentit anticapitalista i republicà federal’, i treballaran amb ‘total independència de l’opció impulsada per EUiA’, encapçalada per Joan Josep Nuet.