Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

PSOE i PP obliguen a traduir al castellà els certificats judicials europeus redactats en català, euskera i gallec

|

- Publicitat -

Els dos grups majoritaris del Congrés tomben d’aquesta manera una esmena que CiU havia aconseguit fer prosperar per unanimitat al Senat. La Federació denuncia que després de sumar-s’hi al senat, el PSC ha premut el ‘no’ al Congrés. Ha estat l’única esmena rebutjada en la votació que ha tingut lloc al Congrés (21 vots a favor i 288 en contra), mentre que la resta, que s’han votat en bloc, han estat aprovades per unanimitat.

L’esmena feia possible que els certificats judicials dels països de la UE que tinguessin com a destinació alguna comunitat amb llengua cooficial i estiguessin redactats en aquest mateix idioma, no haguessin de ser traduïts.

Publicitat

Segons el portaveu de Justícia de CiU, Jordi Jané, mitjançant aquesta maniobra PSOE i PP aconsegueixen que en aquest àmbit ‘les llengües cooficials com el català, el gallec o l’euskera tinguin el mateix tractament al territori on aquesta llengua és oficial que una llengua estrangera’. ‘Ara, ha dit, s’hauran de traduir forçosament al castellà els certificats que puguin arribar en català a Catalunya, i les haurem de traduir al castellà tot i que el català és una llengua cooficial en aquest territori’.

Segons Jané, el rebuig de l’esmena ‘suposa fer marxa enrere en el procés de normalització lingüística en l’àmbit de la Justícia’. ‘El PSOE i el PP han fet una pinça unint els seus vots que s’allunya del reconeixement del plurilingüisme que consagra la pròpia Constitució’, ha sentenciat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut